Dušené zelí

    Můžete sdílet na:
    Kuchyně Diabetici, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Zelí hlávkové

    • 420 g očištěného hlávkového zelí

    Bešamel

    • 1 g celého kmínu
    • 40 ml oleje
    • 100 g očištěné cibule
    • 2 g Mahá koření
    • 1 špetka mletého pepře
    • 2 g cukru
    • 32 g Hrašky na zahušťování
    • 320 ml vývaru nebo vody
    • 6 ml octa
    • 4 g soli

    Instrukce
     

    Zelí

    • Očištěné zelí rozkrojíme, zbavíme košťálů a nakrájíme na nudličky.
    • Nudličky zelí krátce povaříme v osolené vodě a scedíme.

    Bešamel

    • Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
    • Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
    • Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
    • Přidáme MAHÁ koření, mletý pepř, cukr a orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
    • Přidáme HRAŠKU a mícháme dohladka až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme vývarem, přidáme sůl, ocet a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se HRAŠKA nepřipaluje. Nakonec přidáme ocet a ještě krátce povaříme.
    • HRAŠKA je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

    Dohotovení

    • Zelí vmícháme do bešamelu. Krátce povaříme.

    Poznámky

    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Dušené, Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví, Zelí
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: