Vanilková Panna cotta s rebarborou

    Můžete sdílet na:
    Na přípravu Panna cotty použijeme Hrašku Vanilka, a tak tento chutný zákusek proměníme v zákusek výživný. Spojení s rebarborou mu dodá příjemnou nakyslou chuť.
    Porce 1 kg
    Kalorií

    Ingredience
      

    Krém

    • 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje, není nutné
    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g cukru
    • 200 g sušeného sójového mléka Můžeme nahradit jakýmkoli mlékem.
    • 800 ml vody

    Rebarbora

    • 100 g cukru nebo podle chuti
    • 200 g rebarbory
    • 5 g agaru, dávkování dle návodu
    • 500 ml ovocného džusu

    Zdobení

    • pistácie

    Instrukce
     

    Krém

    • V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
    • Vodu a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs a přivedeme k varu.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
    • Šlehání je velmi důležité, protože pak je hotový krém nadýchaný.
    • Ještě teplý krém naléváme do misek či skleniček a dáme vychladnout.

    Rebarbora

    • Rebarboru očistíme a nakrájíme na kostičky.
    • Polovinu ovocného džusu odložíme.
    • Rebarboru uvaříme v ovocném džusu spolu s cukrem do měkka.
    • Zbylou část ovocného džusu smícháme s agarem a podle návodu povaříme.
    • Rebarborový agar nalijeme na prochladlou pana cottu a necháme důkladně vychladnout.

    Zdobení

    • Vychladlou panna cottu ozdobíme nasekanými pistáciemi.

    Poznámky

    Tento krém je velmi lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
    Alergeny: 6 Sója, nebo 7 mléko
    Klíčové slovo Hraška Vanilka, Krém, Rebarbora, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: