Bramborové šišky s mákem

    Můžete sdílet na:
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 1000 g ve slupce uvařených a oloupaných brambor
    • 20 g Hrašky Vanilka
    • 200 g Solamylu
    • Solamyl na vyválení šišek
    • 40 g rýžové mouky
    • 20 g oleje
    • 60 g cukru moučka – na posypku
    • 60 g mletého máku – na posypku
    • 80 g kokosového oleje nebo másla – na přelití

    Instrukce
     

    • Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě nejlépe den předem.
    • Uvařené a vychladlé brambory oloupeme a nastrouháme.
    • Přidáme Hrašku, Solamyl, olej a rýžovou mouku. Dobře propracujeme na tužší těsto. Podle stáří a typu brambor si upravíme množství mouky.
    • Těsto rozválíme na válečky o tloušťce asi 2,5 cm, které rozkrajujeme na malé kousky.
    • Šišky klademe na vymazaný napařovák a vaříme je v páře 25 minut.
    • Ještě teplé šišky servírujeme na talíř. Posypeme je mletým mákem smíchaným s cukrem a přelijeme rozpuštěným máslem či kokosovým tukem.
    • Bramborové šišky servírujeme s kompotem.

    Poznámky

    Hraška v receptu nahrazuje vejce, vhodné pro vegany a pro alergiky na vajíčka.
    Rýžová mouka nahrazuje pšeničnou mouku a je vhodná pro bezlepkovou dietu.
    Alergeny: Žádné
    Klíčové slovo Hraška, Mák, Šišky s mákem, Sladké, Zdravé vaření, Zdraví, Zdravý recept
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: