Palačinky
Ingredience
Těsto
- 1 lžička prášku do pečiva
- 100 g hladké mouky
- 50 g jemné celozrnné nebo pohankové mouky
- 20 g Hrašky Vanilka
- 2 lžičky třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 2 lžíce rumu Palačinky jsou méně nasáklé tukem.
- 350 ml vody Místo vody a sušeného sójové mléka lze použít jiné živočišné či rostlinné mléko.
- 100 g sušeného sójové mléka
- olej na smažení
Instrukce
Palačinky
- Prášek do pečiva prosejeme do 1/3 hladké hladké mouky.
- Zbytek mouky a ostatní suroviny vyšleháme a necháme půl hodiny odležet.
- Můžeme 1/2 mléka nahradíme jogurtem, palačinky jsou potom vláčné.
- Před pečením těsto na palačinky znovu prošleháme a smícháme s moukou a kypřícím práškem.
- Zkontrolujeme hustotu těsta, měla by být taková, aby se těsto snadno roztékalo po pánvi.
- Podle potřeby upravíme množství tekutiny.
- Palačinky smažíme zvolna na pánvi potřené olejem.
- Hotové palačinky potřeme náplní a stočíme.
Náplně
- s dobrou domácí marmeládou
Poznámky
Hraška Vanilka je v receptu použita jako náhrada vajíčka, její přítomnost zvlášť oceníme při práci s bezlepkovými moukami.
Hraška Vanilka současně zvýší i výživnou hodnotu palačinek.
Hotové palačinky s tvarohovou náplní můžeme klást do vymazané formy, pokapat mlékem a přepuštěným máslem a zapéci.
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!