Palačinky

    Můžete sdílet na:
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    Těsto

    • 1 lžička prášku do pečiva
    • 100 g hladké mouky
    • 50 g jemné celozrnné nebo pohankové mouky
    • 20 g Hrašky Vanilka
    • 2 lžičky třtinového cukru
    • 1 špetka soli
    • 2 lžíce rumu Palačinky jsou méně nasáklé tukem.
    • 350 ml vody Místo vody a sušeného sójové mléka lze použít jiné živočišné či rostlinné mléko.
    • 100 g sušeného sójové mléka
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    Palačinky

    • Prášek do pečiva prosejeme do 1/3 hladké hladké mouky.
    • Zbytek mouky a ostatní suroviny vyšleháme a necháme půl hodiny odležet.
    • Můžeme 1/2 mléka nahradíme jogurtem, palačinky jsou potom vláčné.
    • Před pečením těsto na palačinky znovu prošleháme a smícháme s moukou a kypřícím práškem.
    • Zkontrolujeme hustotu těsta, měla by být taková, aby se těsto snadno roztékalo po pánvi.
    • Podle potřeby upravíme množství tekutiny.
    • Palačinky smažíme zvolna na pánvi potřené olejem.
    • Hotové palačinky potřeme náplní a stočíme.

    Náplně

    Poznámky

    Hraška Vanilka je v receptu použita jako náhrada vajíčka, její přítomnost zvlášť oceníme při práci s bezlepkovými moukami.
    Hraška Vanilka současně zvýší i výživnou hodnotu palačinek.
    Hotové palačinky s tvarohovou náplní můžeme klást do vymazané formy, pokapat mlékem a přepuštěným máslem a zapéci.
    Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Hraška, Hraška Vanilka, Sladké, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: