Čas rebarbory

Čas rebarbory

Přichází sezóna rebarbory

Je krátká, trvá jen asi měsíc. Podle tradice by se rebarbora měla trhat jen do svatého Jána, tedy do 24. června. Potom rostlina vyrazí do květu a zvýší se v ní obsah kyseliny šťavelové. V té době se už rebarbora nedoporučuje konzumovat. Kyselina šťavelová v našem těle narušuje vstřebatelnost vápníku, není vhodná pro lidi s nemocnými ledvinami a pro lidi trpící dnou a revmatismem. Ale i zdraví lidé by měli rebarboru konzumovat spíš jako pochoutku.

Přes tato upozornění je rebarbora pro naše zdraví prospěšná. Obsahuje spoustu vitamínů a minerálů. Doporučuje se v boji s nadváhou, detoxikuje organismus a pomáhá proti zácpě.

Ještě než začne zrát letní ovoce, můžeme si pochutnat na rebarborových moučnících, které jsou jedinečné kontrastem kyselé a sladké chuti.
Zajímavé je rovněž spojení rebarbory a Hrašky Vanilka v dezertech.
Hraška umožňuje jednoduše připravit zdravé moučníky.

Rebarborová Panna cotta z Hrašky Vanilka stojí za vyzkoušení. Tradičně se Panna cotta připravuje ze smetany a želatiny. Pokud k přípravě použijeme Hrašku, získáme nadýchaný krém s velmi vysokou výživnou hodnotou.
Rebarborové muffiny se skořicovou drobenkou spojují sladkost těsta a nakyslou chuť rebarbory. Vajíčka jsou v receptu nahrazena Hraškou Vanilka.

Tradiční italský recept ve veganské variantě.

 | Website

Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru