Hraška Vanilka v klasických zákuscích
Velkých úspěchů jsme dosáhli s klasickými zákusky, kde jsme pudingový krém nahradili krémem z Hrašky Vanilka.
Takovým typickým zákuskem je Krémšnit.
Je to jednoduchý tradiční zákusek, ve kterém se spojuje křupavé listové těsto a jemný vanilkový krém. Vanilkový krém se běžně připravuje z pudingu, ale my ho vaříme z Hrašky Vanilka a másla či kokosového tuku.
Nejdůležitější je Hrašku dobře provařit, aby v krému nezůstala chuť po hrachu. Uvařený krém je potřeba důkladně vyšlehat, až získáme nadýchanou konzistenci.
Předností Hrašky Vanilka je to, že je z hrachu, tudíž obsahuje hodně minerálií, zinku, hořčíku, železa, a hlavně hodně vlákniny. Má také vysoký obsah bílkovin. Její složení je neporovnatelné oproti krému připraveného z pudingu.
Při přípravě moučníků je dobré úplně vynechat margaríny a používat tuky jako je máslo, kokosový tuk nebo slunečnicový olej. Moučníky budou chutnější a zdravější.
Aby se Vám Krémšnit povedl, je třeba:
– správně upéci pláty listového těsta,
– dobře Hrašku provařit,
– důkladně vyšlehat krém s rumem a vanilkovým aroma
– a hotový Krémšnit nechat zatuhnout nejlépe 24 hodin v ledničce.
Uvařený krém z Hrašky je řidší, a proto potřebuje o něco delší čas, aby zatuhl.
Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.