Česnekový dresing

Ing. Eliška Škvařilová
Tento dresing se skvěle hodí k pečené zelenině, smaženým jídlům a také jako dresing do salátů.
Porce 5 Porcí
Kalorií

Ingredience
 
 

Česnekový dresing

  • 70 ml slunečnicového oleje
  • 1 špetka Mahá koření
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 špetka mletého kayenského pepře
  • 1 špetka cukru
  • 50 g Hrašky na zahušťování
  • 400 ml vody Můžeme použít vývar
  • 1 g soli
  • 20 g plnotučné hořčice
  • 50 g nakládaných okurek
  • 50 ml okurkového láku
  • 10 g třeného česneku dle chuti

Instrukce
 

Česnekový dresing

  • Do prázdného hrnce vlijeme olej.
  • Vsypeme Mahá koření, mletý pepř, kayenský pepř a cukr.
  • Zvolna a krátce orestujeme.
  • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Vsypeme Hrašku na zahušťování.
  • Mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme odměřeným množstvím horké vody a osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Necháme vychladnout.
  • Vmícháme plnotučnou hořčici, nastrouhaný nakládaný okurek, lák z okurek a třený česnek.
  • Vyšleháme na hladký krém.
  • Případně dochutíme.

Poznámky

Uvaříme Hrašku s menším množstvím vody, vnikne nám česneková pomazánka.
Doporučujeme podávat s:
Kopřivový (špenátový) nákyp – Hraška (hraska.cz)
Obalovaný sýr – Hraška (hraska.cz)
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Česnekový dresing, Hraška, Hraška na zahušťování, Koprový dresing, Omáčka, Zdraví, Zdravý recept
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru