Broskve plněné kokosovou pěnou
Spojení jemného kokosového krému a ovoce vytvoří svěží dezert plný chuti. O kokosu se říká, že posiluje kosti, protože obsahuje mangan. Měď a železo obsažené v kokosu pomáhají tvorbě červených krvinek a selen je oxidant, který chrání naše buňky.
Ingredience
Hraškové máslo
- 100 g Hrašky Vanilka
- 100 g třtinového cukru
- 1 špetka soli
- 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 600 ml mléko Můžete požít i rostlinné. Skvělé je mandlové.
- 100 g kokosu
Instrukce
- Mléko a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme do vařícího mléka suché suroviny.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Necháme vychladnout.
- Nakonec důkladně vyšleháme ponorným mixérem na nadýchaný krém.
Způsob podávání
- Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert. Pěkně vypadá na kousku ovoce, třeba na půlce broskve či meruňky.
Poznámky
- Tuto pěnu můžete plnit jakékoliv ovoce. Skvěle se hodí i do pohárů nebo jako zdrávé dezerty do skleniček, kde tuto pěnu můžete kombinovat i s dušeným, kompotoaváným, syrovým ovocem. Přípádně oblíbenými sušenkami a oříšky.
- Do krému můžete přidat i své oblibené koření. Například šafrán, kardamom a podobně.
- Na přípravu této pěkny je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
- Alergeny: v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři: