Broskve plněné kokosovou pěnou

    Můžete sdílet na:
    Spojení jemného kokosového krému a ovoce vytvoří svěží dezert plný chuti. O kokosu se říká, že posiluje kosti, protože obsahuje mangan. Měď a železo obsažené v kokosu pomáhají tvorbě červených krvinek a selen je oxidant, který chrání naše buňky.
    Calories

    Ingredience
      

    Hraškové máslo

    • 100 g Hrašky Vanilka
    • 100 g třtinového cukru
    • 1 špetka soli
    • 150 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 600 ml mléko Můžete požít i rostlinné. Skvělé je mandlové.
    • 100 g kokosu

    Instrukce
     

    • Mléko a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme do vařícího mléka suché suroviny.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Necháme vychladnout.
    • Nakonec důkladně vyšleháme ponorným mixérem na nadýchaný krém.

    Způsob podávání

    • Tato pomazánka je velmi lahodná a výživná, podáváme s pečivem anebo vychlazenou jako dezert. Pěkně vypadá na kousku ovoce, třeba na půlce broskve či meruňky.

    Poznámky

    • Tuto pěnu můžete plnit jakékoliv ovoce. Skvěle se hodí i do pohárů nebo jako zdrávé dezerty do skleniček, kde tuto pěnu můžete kombinovat i s dušeným, kompotoaváným, syrovým ovocem. Přípádně oblíbenými sušenkami a oříšky.
    • Do krému můžete přidat i své oblibené koření. Například šafrán, kardamom a podobně.
    • Na přípravu této pěkny je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
    • Alergeny: v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Hraška, Sladká pomazánka, Vegan dezert, nepečené dezerty do skleničky, sladké recepty bez mouky, sladké recepty bez vajec a mléka
    Vyzkoušeli jste tento recept? jak vám chutnalo! Dejte nám vědět v komentáři:
    Subscribe
    Upozornit na
    guest
    0 Komentáře
    Nejstarší
    Nejnovější Most Voted
    Inline Feedbacks
    View all comments