Hrašenky

    Můžete sdílet na:
    Smažená zelenina v Hrašce je opravdová lahůdka. Je to možnost, jak zařadit do jídelníčku zeleninu i pro ty, kteří zeleninu naprosto odmítají. Vůbec nepostřehnou, že jí luštěninu a zeleninu a navíc si pochutnají. Tato úprava má ještě tu přednost, že je velmi jednoduchá. Na nudličky nakrájíme zeleninu, kterou máme zrovna po ruce, přidáme Hrašku, vodu, zamícháme, osmažíme a můžeme podávat.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 250 g Hrašky na obalování
    • 360 ml vody
    • 80 g hlávkového zelí
    • 50 g mrkve
    • 30 g petrželové nati Můžeme nahradit jinou natí.
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko. Je dobré použít ruční ponorný mixér, těstíčko bude mít lepší vlastnosti.
    • Přidáme nadrobno nastrouhanou zeleninu, nakrájenou petrželovou nať a vše smícháme. 
    • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky. Těsto by mělo mít konzistenci hustší hořčice.
    • Do vyšší vrstvy rozpáleného tuku postupně vkládáme malé nočky tak, že jednou lžící těsto nabíráme a druhou strháváme malé kousky do tuku.
    • Během smažení kousky neustále obracíme, aby smažení probíhalo rovnoměrně ze všech stran.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

    Poznámky

    Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
    Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
    Uvedenou zeleninu můžeme nahradit jinou zeleninou, avšak hlávkové zelí  má svoje přednosti. je šťavnaté, levné a dostupné.
    Alergeny: Žádné
    Klíčové slovo Fitness, Hraška, Hraška na obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: