Šoulet s cibulkou a sójovým párkem
Ingredience
- 160 g hrachu
- bobkový list
- nové koření
- 120 g krup
- 600 ml vody
- 4 g soli
- 1 g celého kmínu
- 1 g celé bílé hořčice
- 40 ml oleje
- 170 g očištěné cibule
- 7 g česneku
- 1 g Mahá koření
- 2 g soli
- 1 špetka mletého pepře
- majoránka
- 200 g sójových párků
- 40 g čerstvé červené papriky
- 200 g nakládaných okurek
Instrukce
Příprava hrachu
- Hrách přes noc namočíme do studené vody.
- Ráno vodu slijeme a hrách uvaříme v čisté vodě doměkka spolu s novým kořením a bobkovým listem.
Příprava krup
- Kroupy přes noc namočíme do studené vody.
- Ráno vodu slijeme a kroupy uvaříme v osolené vodě, až jsou kroupy měkké a voda se vyvaří.
- Kroupy je potřeba vařit dlouho a pomalu. Stále nabírají tekutinu.
Cibulka
- Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a celou hořčici.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
- Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a vše krátce orestujeme.
Dohotovení
- Smícháme dohromady uvařený hrách, kroupy, cibulku, majoránku a nakonec přidáme nakrájenou čerstvou papriku.
Způsob podávání
- Servírujeme s opečeným sójovým párkem a nakládaným okurkem.
Poznámky
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!