Maďarské brambory
Tento recept na Maďarské brambory je lahodný a výživný zároveň. Kombinace brambor, paprik, rajčat a cibule v krémové omáčce z Hrašky a smetany je zapečená do dokonalé harmonie chutí. Brambory jsou pečené do měkka a povrch je krásně zlatavý díky strouhanému sýru. Tento pokrm je ideální pro vegetariány a milovníky bezlepkové kuchyně. Podávejte s čerstvou zeleninou a jogurtovým dresinkem pro perfektní vyváženost chutí.
Ingredience
- 80 g Hrašky na zahušťování
- 510 g očištěných brambor
- 170 g paprikových lusků
- 180 g rajčat
- 170 g cibule
- 300 ml vody
- 4 g soli
- 20 ml oleje
- 4 g Mahá koření
- 7 g česneku
- 8 g sladké papriky
- 1 špetka kurkumy
- 250 ml mléka či smetany
- 200 g sýra
Instrukce
- Oloupané brambory nakrájíme na plátky.
- Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme třený česnek, Mahá koření, sladkou papriku a krátce orestujeme.
- Zalijeme vodou, přidáme Hrašku, sůl, smetanu, polovinou strouhaného sýru a dobře promícháme.
- Na vymazaný plech naklademe na plátky nakrájené brambory a zalijeme připravenou omáčkou.
- Vložíme do předehřáté trouby na 160 – 180 °C a pečeme, až jsou brambory měkké, asi 50 až 60 minut.
- Hotový pokrm poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, druhou polovinou strouhaného sýru a v troubě krátce zapečeme.
Servírování
- Na talíři posypeme maďarské brambory drobně nakrájenou petrželkou a podáváme se zeleninovým salátem a jogurtovým dresinkem.
Poznámky
Zapékané jídlo se skládá z různých směsí. Je důležité, aby při zapékání každá směs byla dobře vychucená, takovým způsobem, že se všechny chutě vzájemně propojí a vytváří harmonický celek.
Uvedenou zeleninu můžeme nahradit jinou zeleninou.
Alergeny: 7 mléko, 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!