Maďarské brambory

    Můžete sdílet na:
    Tento recept na Maďarské brambory je lahodný a výživný zároveň. Kombinace brambor, paprik, rajčat a cibule v krémové omáčce z Hrašky a smetany je zapečená do dokonalé harmonie chutí. Brambory jsou pečené do měkka a povrch je krásně zlatavý díky strouhanému sýru. Tento pokrm je ideální pro vegetariány a milovníky bezlepkové kuchyně. Podávejte s čerstvou zeleninou a jogurtovým dresinkem pro perfektní vyváženost chutí.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 80 g Hrašky na zahušťování
    • 510 g očištěných brambor
    • 170 g paprikových lusků
    • 180 g rajčat
    • 170 g cibule
    • 300 ml vody
    • 4 g soli
    • 20 ml oleje
    • 4 g Mahá koření
    • 7 g česneku
    • 8 g sladké papriky
    • 1 špetka kurkumy
    • 250 ml mléka či smetany
    • 200 g sýra

    Instrukce
     

    • Oloupané brambory nakrájíme na plátky.
    • Na oleji osmahneme drobně nakrájenou cibuli dozlatova. Pak přidáme třený česnek, Mahá koření, sladkou papriku a krátce orestujeme.
    • Zalijeme vodou, přidáme Hrašku, sůl, smetanu, polovinou strouhaného sýru a dobře promícháme.
    • Na vymazaný plech naklademe na plátky nakrájené brambory a zalijeme připravenou omáčkou.
    • Vložíme do předehřáté trouby na 160 – 180 °C a pečeme, až jsou brambory měkké, asi 50 až 60 minut.
    • Hotový pokrm poklademe na plátky nakrájenými rajčaty, druhou polovinou strouhaného sýru a v troubě krátce zapečeme.

    Servírování

    • Na talíři posypeme maďarské brambory drobně nakrájenou petrželkou a podáváme se zeleninovým salátem a jogurtovým dresinkem.

    Poznámky

    Zapékané jídlo se skládá z různých směsí. Je důležité, aby při zapékání každá směs byla dobře vychucená, takovým způsobem, že se všechny chutě vzájemně propojí a vytváří harmonický celek.
    Uvedenou zeleninu můžeme nahradit jinou zeleninou.
    Alergeny:  7 mléko, 10 Hořčice
    Klíčové slovo Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Paprika, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví, Zelí
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: