Obalovaný chleba

Ing. Eliška Škvařilová
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce

Ingredience
  

Instrukce
 

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Chleba nakrájíme na plátky.
  • Chleba namáčíme v těstíčku, necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byl ponořený.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Poznámky

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: Lepek (můžeme použít i bezlepkové pečivo a mít tak pokrm bez alergenů)
Klíčové slovo Chleba, Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
1 Komentář
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru