Špenátové nudle

    Můžete sdílet na:
    Kuchyně Diabetici, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    Těstoviny

    • 320 g těstovin
    • voda
    • 12 g soli

    Špenát

    • 1 g celého kmínu
    • 60 ml oleje
    • 85 g očištěné cibule
    • 10 g česneku
    • 1 g Mahá koření
    • 1 špetka mletého pepře
    • 60 g Hrašky na zahušťování
    • 360 ml vývaru nebo vody
    • 4 g soli
    • 1 špetka muškátového oříšku
    • 40 g sušeného sójového mléka
    • 320 g mraženého špenátu

    Instrukce
     

    Těstoviny

    • Do vroucí osolené vody vložíme těstoviny a uvaříme dle návodu.

    Špenát

    • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
    • Přidáme olej a nadrobno nakrájenou cibuli. Restujeme ji zvolna do zlatova.
    • Přidáme česnek, Mahá koření a orestujeme. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
    • Přidáme Hrašku a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme vodou / vývarem, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Přidáme pepř, muškátový oříšek, sójové mléko a dobře promícháme.
    • Přidáme mražený špenát a sójové mléko. Povaříme, než se špenát rozpustí.

    Dohotovení

    • Těstoviny smícháme se špenátem a na talíři posypeme každou porci strouhaným sýrem.

    Poznámky

    Pokud použijeme čerstvý špenát – očištěný a nakrájený špenát přidáme do pokrmu ke konci varu.
    Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
    Pokrmy je dobré zahušťovat Hraškou namísto běžně používané bílé mouky. Jídlo zahuštěné Hraškou je lahodné a současně je zdrojem železa, hořčíku, zinku a vlákniny.
    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.
    Alergeny: 6 Sója, 10 Hořčice. 
    Klíčové slovo Dušené, Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Slané, Špagety, Špenát, Těstoviny, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: