Smažené celerové a Mrkvové hranolky
Ingredience
- 200 g Hrašky na obalování
- 280 ml vody
- 450 g mrkve či celeru
- olej na smažení
Instrukce
- Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
- Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na hranolky.
- Pokud jsou hranolky širší, tak je můžeme předvařit v osolené vodě. Po usmažení zůstanou šťavnatější. Pokud zeleninu nepředvaříme, tak bude mít výraznější chuť.
- Hranolky nejprve namočíme do suché směsi a poté namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
- Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
- Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Poznámky
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!