Krkonošský houbový kuba

    Můžete sdílet na:
    Tradiční vánoční pokrm s houbami.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Žampiony

    • 340 g žampionů Jiné houby
    • 40 ml oleje
    • 1 špetka mletého pepře
    • 1 g soli

    Kroupy

    • 2 g celého kmínu
    • 1 g celé bílé hořčice
    • 40 ml oleje
    • 220 g očištěné cibule
    • 18 g česneku
    • 2 g Mahá koření
    • 180 g krup
    • 1100 ml vývaru nebo vody
    • 6 g soli
    • 1 špetka majoránky

    Instrukce
     

    Žampiony – restování

    • Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
    • Plátky orestujeme na oleji.
    • Nakonec osolíme.

    Kroupy

    • Kroupy namočíme přes noc ve studené vodě.
    • Ráno vodu z krup slijeme.
    • Do prázdného hrnce vsypeme kmín celý a hořčičné semínko.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
    • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
    • Přidáme třený česnek, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
    • Smícháme s namočenými kroupami.
    • Kroupy zalijeme horkou vodou, osolíme a zvolna vaříme, až jsou kroupy měkké a voda vydušená. Je důležité kroupy vařit zvolna, neboť tak získáme lahodnou chuť krup. Proto kroupy vaříme ve větším množství vody. Do uvařených krup přidáme majoránku a dobře promícháme.

    Dohotovení

    • Uvařené kroupy smícháme s orestovanými žampióny.

    Poznámky

    Houbového kubu podáváme s nakládanou okurkou.
    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla. Navíc zvýrazní chuť hub.
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Kroupy, Mahá koření, Slané, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: