Horká čokoláda s Hraškou Vanilkou

    Můžete sdílet na:
    Hořčík a vláknina jako pochoutka.
    Porce 0
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    • 40 g Hrašky Vanilka
    • 40 g cukru
    • 1 špetka soli
    • 40 g slunečnicového nebo kokosového oleje
    • 600 ml mléka – může být i rostlinné
    • 30 g kakaa
    • 30 g kvalitní čokolády

    Instrukce
     

    • V misce promícháme směs Hrašky Vanilky, cukru a soli.
    • Mléko a olej přivedeme k varu.
    • Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
    • Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Nakonec přidáme kakao a rozmícháme.
    • Uvařený nápoj důkladně rozšleháme ponorným mixérem.

    Poznámky

    Na přípravu sladkého krému z Hrašky Vanilka je důležité použít kvalitní olej bez příchuti, např. slunečnicový.
    Hrašku je důležité nechat projít varem 20 minut, aby byla hrachová mouka dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoliv syrové mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
    Alergeny: 6 Sója, 8 Skořápkové plody – lískové oříšky, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
    Klíčové slovo Čokoláda, Hraška, Hraška Vanilka, Sladké
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: