Obalovaná cibule
Ingredience
- 200 g Hrašky na obalování
- 280 ml vody
- 450 g cibule
- olej na smažení
Instrukce
- Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
- Cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka zhruba 1,5 cm široké a rozdělíme je na jednotlivé kroužky.
- Kroužky cibule nejprve namočíme do suché směsi a poté namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
- Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
- Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
Poznámky
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!