Polévka zeleninová

    Můžete sdílet na:
    Zeleninová polévka, zahuštěná Hraškou, se promění ve výživnou polévku.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Polévka

    • 1 g celého kmínu
    • 1 g celé bílé hořčice
    • 20 ml oleje
    • 80 g očištěné cibule
    • 7 g česneku
    • 50 g mrkve
    • 80 g kapusty
    • 10 g rajčat
    • 1 g Mahá koření
    • 50 g očištěných brambor
    • 1 špetka mletého pepře
    • 30 g Hrašky na zahušťování
    • 950 ml vývaru nebo vody
    • 8 g soli
    • 1 špetka muškátového oříšku
    • 15 g mraženého hrášku
    • 3 g petrželové natě

    Instrukce
     

    Polévka

    • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
    • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
    • Přidáme nakrájenou mrkev, kapustu, rajčata a orestujeme.
    • Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a krátce orestujeme.
    • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
    • Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme minimálně 20 minut pod pokličkou.
    • Polévku občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Před koncem varu přidáme ocet.
    • Nakonec přidáme mražený hrášek a polévku necháme přejít varem.
    • Polévku při podáváme zdobíme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.

    Poznámky

     
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Polévka, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: