Obalovaný kedluben v Hrašce

    Můžete sdílet na:
    Šťavnaté řízečky z kedluben obalované v těstíčku z Hrašky jsou rychle připraveny a jsou zdravější variantou klasickému trojobalu.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    • 200 g Hrašky na obalování
    • 280 ml vody
    • 500 g kedluben
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.
    • Kedlubnu oloupeme a nekrájíme na plátky silné asi 1 cm.
    • Plátky kedluben povaříme ve slané vodě do poloměkka.
    • Uvařené plátky necháme okapat.
    • Rozehřejeme olej na smažení. Kápnutím vyzkoušíme teplotu oleje. Je-li olej připravený na smažení, kapka těstíčka rychle vyplave na hladinu.
    • Jednotlivé plátky namáčíme v těstíčku z Hrašky, těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly jednotlivé kousky kedluben ponořené.
    • Smažíme dozlatova. Během smažení kousky otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Zásady správného smažení naleznete na. smažení.

    Servírování

    • Podáváme např. s bramborovou kaší, dresingem a salátem.

    Poznámky

    Aby byl kedluben dobře usmažený, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
    Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
    Alergeny: Žádné
    Klíčové slovo Hraška, Hraška na obalování, Kedluben, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: