Obalovaný kedluben v Hrašce
Šťavnaté řízečky z kedluben obalované v těstíčku z Hrašky jsou rychle připraveny a jsou zdravější variantou klasickému trojobalu.
Ingredience
- 200 g Hrašky na obalování
- 280 ml vody
- 500 g kedluben
- olej na smažení
Instrukce
- Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. Na přípravu použijeme ponorný mixér, mixováním získá těstíčko lepší vlastnosti.
- Kedlubnu oloupeme a nekrájíme na plátky silné asi 1 cm.
- Plátky kedluben povaříme ve slané vodě do poloměkka.
- Uvařené plátky necháme okapat.
- Rozehřejeme olej na smažení. Kápnutím vyzkoušíme teplotu oleje. Je-li olej připravený na smažení, kapka těstíčka rychle vyplave na hladinu.
- Jednotlivé plátky namáčíme v těstíčku z Hrašky, těstíčko necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly jednotlivé kousky kedluben ponořené.
- Smažíme dozlatova. Během smažení kousky otáčíme, aby smažení probíhalo ze všech stran rovnoměrně.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
- Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Zásady správného smažení naleznete na. smažení.
Servírování
- Podáváme např. s bramborovou kaší, dresingem a salátem.
Poznámky
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!