Obalovaný špíz

    Můžete sdílet na:
    Špíz je oblíbená pochoutka. Na špejli napícháme to, co máme rádi, a tepelně upravíme. V tomto receptu jsme špíz navíc obalili v těstíčku z Hrašky a osmažili. Takový špíz chutná i lidem, kteří se zelenině vyhýbají a hrachu obzvláště. Všichni jsou vždy překvapeni, jaká je to dobrota.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 200 g Hrašky na obalování
    • 280 ml vody
    • 200 g sýru
    • 120 g papriky
    • 120 g žampionů
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice. K zamíchání je dobré použít ruční mixér, těstíčko získá lepší vlastnosti.
    • Zeleninu a sýr nakrájíme na větší kusy.
    • Na špejle střídavě napichujeme kousky zeleniny a sýru.
    • Vniklé špízy nejprve namočíme do suché směsi Hrašky a poté namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby špízy byly ponořené.
    • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Je dobré dělat těstíčko řidší, aby vrstva nebyla moc silná a dobře se prosmažila.
    • Pokud chceme mít jistotu, že těstíčko je opravdu dobře prosmažené, postupujeme tak, že špíz v oleji jen krátce osmažíme, aby se vytvořila kůrka a pak špíz dopečeme v troubě.

    Poznámky

    • Zeleninu můžeme libovolně obměňovat. Výborná je například i kořenová zelenina, kterou je ale lepší nejdříve předvařit. 
    • Aby byly špízy dobře připravené, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
    • Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
    Alergeny: 
    Klíčové slovo Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Paprika, Slané, Smažení, Špíz, Sýr, Žampiony
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: