Cerie rýže Hanoi se žampiony a paprikou

    Můžete sdílet na:
    Toto jídlo je jednoduché na přípravu a velmi zdravé.
    Cerii si můžeme připravit dopředu a pak je příprava receptu velmi rychlá.
    Kuchyně Diabetici, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Cerie

    Žampiony – restování

    • 200 g žampiónů
    • 20 ml oleje
    • 1 špetka mletého pepře
    • 2 g soli

    Zelenina – restování

    • 1 g celého kmínu
    • 1 g celé bílé hořčice
    • 20 ml oleje
    • 100 g očištěné cibule
    • 10 g česneku
    • 1 g Mahá koření
    • 260 g hlávkového zelí
    • 120 g čerstvé červené papriky

    Dušená rýže

    • 220 g rýže
    • 330 ml vody nebo vývaru
    • 20 ml oleje
    • 4 g soli

    Instrukce
     

    Cerie

    • Uvařenou Cerii nakrájíme na nudličky.
    • Nudličky Cérie opečeme na oleji na pánvi.
    • Pokud připravujeme větší množství Cerie upečeme nudličky v horké troubě při teplotě 180 °C.
    • Občas promícháme, aby kousky Cerie byly opečené ze všech stran.
    • Sójovou omáčku smícháme se třeným česnekem a vývarem.
    • Opečené kousky Cerie přelijeme připravenou omáčkou.

    Příprava žampiónů

    • Žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
    • Na pánev vljjeme olej, přidáme nakrájené žampiony, pepř a orestujeme.
    • Nakonec osolíme.

    Příprava zeleniny

    • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
    • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
    • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
    • Přidáme třený česnek, Mahá koření a vše krátce orestujeme.
    • Přidáme nakrájenou papriku, hlávkové zelí a orestujeme.
    • Podle potřeby podlijeme vývarem, tak aby zelenina byla šťavnatá, ale nerozvařená.

    Dušená rýže

    • Rýži propláchneme horkou vodou.
    • Rýži zalijeme vodou či vývarem, osolíme a dusíme do měkka.

    Dohotovení

    • Opatrně promícháme pečenou Cerii, dušenou rýži, orestované žampiony a orestovanou zeleninu na rizoto.
    • Podle potřeby podlijeme vývarem, aby byl hotový pokrm šťavnatý a nikoli suchý.

    Poznámky

    Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
    Alergeny: 1 Lepek, 10 Hořčice
    Klíčové slovo Cerie, Červená paprika, Mahá koření, Slané, Žampiony, Zdravé vaření, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: