Obalovaná bedle

Ing. Eliška Škvařilová
Obalovaná bedle v Hrašce je dokonalým příkladem, jak snadno a chutně připravit bezlepkové a veganské jídlo, které uspokojí všechny milovníky smažených lahůdek. Tento recept je ideální pro všechny, kdo se chtějí vyhnout klasickému vajíčkovému obalu a zároveň si užít křupavou a lahodnou chuť hub. Hraška na obalování nejenže skvěle zahušťuje, ale také dodává těstíčku jemnost a lahodnou chuť, kterou ocení každý gurmán. Připravte si tento jednoduchý a rychlý pokrm a vychutnejte si ho jako hlavní jídlo nebo jako zajímavý předkrm.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
  

  • 200 g Hrašky na obalování
  • 280 ml vody
  • 450 g bedel
  • olej na smažení

Instrukce
 

  • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Bedle očistíme a případně nakrájíme na menší kousky.
  • Bedle namočíme v těstíčku, necháme okapat a poté vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Poznámky

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: Žádné
Klíčové slovo Bedle, Houby, Hraška, Hraška na obalování, Obalování, Slané, Smažení, Vaření, Zdravé vaření, Zdraví
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
+ posts
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru