Tvaroháček
Skvělá svačinka nejen pro naše nejmenší. V lahodném tvarohovém dezertu nikdo nepozná přítomnost hrachu, jen naše tělo bude spokojené.
Ingredience
- 100 ml slunečnicového nebo kokosového oleje
- 100 g Hrašky Vanilka
- 200 g cukru
- 1 špetka soli
- 200 g sušeného sójového mléka
- 600 ml vody Místo vody a sušeného sójové mléka lze použít jiné živočišné či rostlinné mléko.
- 250 g tvarohu
Instrukce
- V misce promícháme Hrašku Vanilka, sušené sójové mléko, cukr a sůl.
- Vodu a olej přivedeme k varu.
- Za stálého míchání vsypeme připravenou směs.
- Oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
- Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Uvařený krém důkladně vyšleháme ponorným mixérem.
- Šlehání je důležité, aby byl krém nadýchaný.
- Necháme krém vychladnout.
- Vychladlý krém vyšleháme s tvarohem do hladka.
Poznámky
Tvaroháček můžeme servírovat jenom tak nebo s ovocem, sušenkami či oříšky.
Tento krém je tak lahodný a výživný, nikoho nenapadne v něm hledat hrách.
Alergeny: 6 Sója, při použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.