Topinka s Mahá olejem

Topinka s Mahá olejem

Ing. Eliška Škvařilová
Topinky má rád každý. Naše topinky připravujeme bez použití tuku v topinkovači nebo na suché pánvi. Teprve opečené plátky potřeme Mahá olejem, který dodá topince lahodnou chuť. Pochutnáme si a vyhneme se smažení. Mahá olej je nejenom velmi chutný, ale stará se i o naše zažívání.
Kalorií

Ingredience
  

Instrukce
 

Příprava mahá oleje

  • Na pánev vlijeme trochu oleje a vsypeme Mahá koření. Použijeme jen tolik oleje, aby Mahá koření bylo nepatrně ponořené v oleji.
  • Za stálého míchání necháme koření krátce zpěnit. Dáváme pozor, aby se koření nespálilo .Je to podobný postup, jako když restujeme sladkou papriku.
  • Když koření začne pěnit, okamžitě na pánev vlijeme zbytek oleje, a pánev rychle sundáme z ohně, tím se koření zchladí a nespálí.
  • Mahá olej nalijeme po vychladnutí do skleničky, těsně uzavřeme a olej máme nachystaný k dalšímu použití.
  • Mahá olej můžeme použít i při přípravě salátů.

Příprava topinek

  • Chleba nakrájíme na plátky a opečeme ho v topinkovači, na pánvi či v troubě.
  • Plátky chleba můžeme z obou stran lehce potřít vodou. Tímto postupem se na topince vytvoří při opékání kůrka, ale uvnitř bude plátek chleba vláčný.

Dohotovení

  • Plátky topinek potřeme (nejlépe štětečkem) Mahá olejem.
  • Kousky opečeného chleba můžeme v oleji i namáčet.
  • Do oleje můžeme rovněž přidat třený česnek, který dodá topince její tradiční chuť.
  • Podáváme se zeleninovým salátem.

Poznámky

  • Topinky chutnají skvěle s čerstvým česnekem. Česnekem můžeme topinky potřít nebo ho můžeme přidat do Mahá oleje.
  • Tyto topinky jsou skvělou přílohou k jakékoliv polévce či guláši. My je máme rádi jen tak se salátem a tvarůžky.
  • Do oleje můžete přidat i své oblíbené bylinky.
  • Olej, který vám zbyde, můžete použít například jako zálivku do salátu, nebo namísto klasického oleje při vaření. Tento olej dá vašemu jídlu nový rozměr.
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Chleba, Mahá koření, Olej, Topinka, Zálivka
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru