Francouzký toust

Francouzký toust

Ing. Eliška Škvařilová
Přijdeme domů a nahlásí se neočekávaná návštěva. To je přesně ta chvíle pro tento recept. Plátky pečiva, které máme doma, rohlíky, vánočku nebo toustový chléb namočíme do těstíčka z Hrašky Vanilky, osmažíme a skvělá pochoutka je na světě. Při podávání pokapeme javorovým sirupem nebo rozpuštěným medem a můžeme posypat skořicí.
Kuchyně Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
  

  • 250 g Hrašky Vanilky
  • 400 ml vody a sušeného sójového mléka – podle potřeby můžeme použít jakékoli mléko, na které jsme zvyklí
  • 50 g sušeného sójového mléka
  • 500 g toustový chleba, nebo jiné světlé pečivo může být i starší.
  • olej na smažení
  • med či javorový sirup na pokapaní
  • skořice na posypání

Instrukce
 

Příprava těstíčka

  • Hrašku rozmícháme s vodou či mlékem na řidší těstíčko.
  • Při míchání použijeme ruční mixér, těstíčko bude lépe našlehané a bude se s ním dobře pracovat.
  • Těstíčko si připravíme malinko řidší, neboť pečivo do sebe nasaje více tekutiny. Během smažení hlídáme hustotu těstíčka a podle potřeby ji upravujeme přidáním tekutiny či Hrašky.
  • Pečivo nakrájíme na plátky.
  • Jednotlivé plátky postupně namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby každý kousek byl ponořený.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Při servírování pokapeme na talíři javorovým sirupem či rozpuštěným medem a posypeme skořicí.

Video

Poznámky

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Doporučujeme se podívat na celý článek o smažení.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. Pouze namísto zeleniny přidáme do těstíčka kousky ovoce.
Alergeny: Lepek (můžeme použít i bezlepkové pečivo a mít tak pokrm bez alergenů)
Klíčové slovo Chleba, Hraška, Hraška Vanilka, Obalování, Sladké, Smažení, Toust, Vaření, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru