Smažené celerové a Mrkvové hranolky

    Můžete sdílet na:
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 200 g Hrašky na obalování
    • 280 ml vody
    • 450 g mrkve či celeru
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    • Hrašku rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
    • Mrkev a celer očistíme, nakrájíme na hranolky.
    • Pokud jsou hranolky širší, tak je můžeme předvařit v osolené vodě. Po usmažení zůstanou šťavnatější. Pokud zeleninu nepředvaříme, tak bude mít výraznější chuť.
    • Hranolky nejprve namočíme do suché směsi a poté namáčíme v těstíčku, necháme okapat a vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
    • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

    Poznámky

    Aby byly celerové a mrkvové hranolky dokonalé, doporučujeme podívat se na článek o smažení.
    Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
    Alergeny: 9 Celer
    Klíčové slovo Celer, Hranolky, Hraška, Hraška na obalování, Mrkev, Obalování, Slané, Smažení, Vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: