Bramboráčky

Ing. Eliška Škvařilová
Bramboráky jsou jídlo, které snad nikdy neomrzí a proto je skvělé využít tento recept, který potěší jak vaše chuťové pohárky, tak i vaše bříška.
Je to díky tomu, že jsme nahradili klasickou mouku a vejce naší Hraškou na obalování, která vám zvedne celkovou výživovou hodnotu tohoto jídla.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Vegan, Vegetarián
Porce 4 lidé
Kalorií

Ingredience
 
 

  • 860 g očištěných brambor
  • 120 g Hrašky na obalování
  • 10 g česneku
  • 4 g soli
  • 1 špetka majoránky
  • 1 špetka mletého pepře
  • 1 g Mahá koření
  • voda dle potřeby
  • olej na smažení

Instrukce
 

  • Opláchnuté brambory nastrouháme najemno.
  • Po krátkém ustátí slijeme vodu, přidáme Hrašku, třený česnek se solí, pečlivě drcenou majoránku, mletý pepř, Mahá koření a směs surovin důkladně promícháme.
  • Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky.
  • Těsto by mělo mít konzistenci hořčice.
  • Během přípravy bramboráků těstíčko řídne, proto průběžně upravujeme hustotu přidáváním Hrašky.
  • Těsto klademe lžící do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak papírovém ubrousku.
  • Bramboráčky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.

Poznámky

Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Bramboráčky, Brambory, Hraška, Mahá koření, Slané, Smažení, Zdravé vaření, Zdraví
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Website | + posts

Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru