Bramboráčky
Bramboráky jsou jídlo, které snad nikdy neomrzí a proto je skvělé využít tento recept, který potěší jak vaše chuťové pohárky, tak i vaše bříška.Je to díky tomu, že jsme nahradili klasickou mouku a vejce naší Hraškou na obalování, která vám zvedne celkovou výživovou hodnotu tohoto jídla.
Ingredience
- 860 g očištěných brambor
- 120 g Hrašky na obalování
- 10 g česneku
- 4 g soli
- 1 špetka majoránky
- 1 špetka mletého pepře
- 1 g Mahá koření
- voda dle potřeby
- olej na smažení
Instrukce
- Opláchnuté brambory nastrouháme najemno.
- Po krátkém ustátí slijeme vodu, přidáme Hrašku, třený česnek se solí, pečlivě drcenou majoránku, mletý pepř, Mahá koření a směs surovin důkladně promícháme.
- Podle potřeby upravíme hustotu těsta přidáním vody nebo Hrašky.
- Těsto by mělo mít konzistenci hořčice.
- Během přípravy bramboráků těstíčko řídne, proto průběžně upravujeme hustotu přidáváním Hrašky.
- Těsto klademe lžící do horkého oleje, rovnoměrně rozetřeme a zakulatíme, pak smažíme z obou stran dozlatova.
- Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak papírovém ubrousku.
- Bramboráčky jsou správně prosmažené, když mají lahodnou chuť a nejsou cítit po hrachu.
Poznámky
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.