Česnekový dresing

    Můžete sdílet na:
    Léčivé účinky česneku jsou známé, proto ho přidáváme do našeho jídelníčku co nejčastěji.
    Česnekový dresing z vyšlehaného hraškového základu se skvěle hodí k pečené zelenině, smaženým jídlům a také jako dresing do salátů.
    Porce 5 Porcí
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    Česnekový dresing

    • 70 ml slunečnicového oleje
    • 1 špetka Mahá koření
    • 1 špetka mletého pepře
    • 1 špetka mletého kayenského pepře
    • 1 špetka cukru
    • 50 g Hrašky na zahušťování
    • 400 ml vody Můžeme použít vývar
    • 1 g soli
    • 20 g plnotučné hořčice
    • 50 g nakládaných okurek
    • 50 ml okurkového láku
    • 30 g třeného česneku nebo dle chuti

    Instrukce
     

    Česnekový dresing

    • Do prázdného hrnce vlijeme olej.
    • Vsypeme Mahá koření, mletý pepř, kayenský pepř a cukr.
    • Zvolna a krátce orestujeme.
    • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
    • Vsypeme Hrašku na zahušťování.
    • Mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
    • Zalijeme odměřeným množstvím horké vody a osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
    • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
    • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
    • Je důležité vařit pokrm zvolna, nikoliv zprudka, aby se voda zbytečně nevyvařovala, ale současně se vaření nesmí zastavit. Na hladině je stále vidět jemné vlnění.
    • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
    • Necháme vychladnout.
    • Vmícháme plnotučnou hořčici, nastrouhaný nakládaný okurek, třený česnek.
    • Vyšleháme na hladký krém.
    • Podle potřeby přidáme lák z okurek a dochutíme.
    Klíčové slovo Česnekový dresing, Hraška, Hraška na zahušťování, Koprový dresing, Omáčka, Zdraví, Zdravý recept
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: