Ceriová pečeně na česneku a kmíně
Tato úprava Cerie je zajímavá tím, že Cerii umícháme a upečeme v troubě podlitou vývarem. Výsledná chuť je jemná a šťavnatá. Hodí se k přípravě nejrůznějších jídel.
Ingredience
Příprava Cerie
- 200 g Cerie v prášku
- 180 ml vody nebo vývaru
- 20 ml oleje
- 1/2 g Mahá koření
- 5 g rozetřeného česneku
Šťáva na podlití Cerie
- 20 ml sojové omáčky
- 150 ml vody nebo vývaru
- kmín mletý
- 20 g česneku
- 100 g cibule
Instrukce
Cerie – Příprava těsta
- Všechny suroviny smícháme, až získáme vláčné hladké těsto.
- Těsto necháme alespoň 20 minut odpočinout, tím se všechny suroviny ještě více spojí. Těsto na Cerii můžeme nechat odpočívat i přes noc v chladnu.
Pečení v troubě
- Zapékací nádobu, nejlépe z varného skla, vytřeme tukem a vložíme do ni těsto z Cerie.
- Přidáme stroužky česneku a na čtvrtiny nakrájenou cibuli. Zalijeme sojovou omáčkou smíchanou s vodou či vývarem, posypeme kmínem a zakryjeme.
- Varnou nádobu vložíme do trouby a pečeme při teplotě 180 °C alespoň hodinu.Doba varu závisí na velikosti Cerie.
- Cerii průběžně kontrolujeme a podle potřeby podléváme vývarem.
- Doba vaření Cerie je delší, protože má obdobné složení jako maso.
- Cerie musí být dobře provařená, neboť to je záruka dobrého trávení.
- Uvařenou Cerii krájíme na plátky.
Použití
- Plátky Cerie servírujeme s omáčkou, dušenou zeleninou, po vychladnutí na pečivo.
- Plátky Cerie můžeme pro zvýšení chutnosti ještě z obou stran opéci na oleji.
Poznámky
Cerii můžeme použít v receptech, kde se používá maso.
Můžeme z ní udělat jak čínu, tak guláše, řízky či špízy.
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.