Obalované brambory

Obalované brambory můžeme servírovat jenom tak či je použít jako mimořádně chutnou přílohu.
Kuchyně: Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Klíčové slovo: Brambory, Chuťovka, Hraška, Hraška na obalování, Mahá koření, Obalování, Předkrm, Příloha, Slané, Smažení, Zdravé vaření
Porce: 4 porce
Autor: Ing. Eliška Škvařilová

Ingredience

  • 200 g Hraška na obalování
  • 280 ml Voda
  • 5 g Sůl
  • 10 g Česnek
  • 3 g Mahá koření
  • Koření, které máme rádi Grilovací směs, majoránka, čerstvé bylinky,…
  • 400 g Brambory
  • Olej na smažení

Instrukce

  • Hrašku, třený česnek, koření a sůl rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky zhruba 0,5 cm široké.
  • Jednotlivé plátky namáčíme v těstíčku, necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Servírování

  • Servírovat obalované brambory můžeme jenom tak samotné.
  • Jsou také výborné s pomazánkou, dresingem nebo jako příloha.
  • My je doporučujeme servírovat s dušeným špenátem, nebo křenovou pomazánkou.

Poznámky

Doporučené pokrmy k obalovaným bramborám:
Křenová pomazánka
Zahuštěný špenát
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dej nám vědět jak se vám recept podařil připravit!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru