Obalované brambory

Ing. Eliška Škvařilová
Obalované brambory můžeme servírovat jenom tak či je použít jako mimořádně chutnou přílohu.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce

Ingredience
  

  • 200 g Hraška na obalování
  • 280 ml Voda
  • 5 g Sůl
  • 10 g Česnek
  • 3 g Mahá koření
  • Koření, které máme rádi Grilovací směs, majoránka, čerstvé bylinky,…
  • 400 g Brambory
  • Olej na smažení

Instrukce
 

  • Hrašku, třený česnek, koření a sůl rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
  • Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky zhruba 0,5 cm široké.
  • Jednotlivé plátky namáčíme v těstíčku, necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
  • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
  • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
  • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

Servírování

  • Servírovat obalované brambory můžeme jenom tak samotné.
  • Jsou také výborné s pomazánkou, dresingem nebo jako příloha.
  • My je doporučujeme servírovat s dušeným špenátem, nebo křenovou pomazánkou.

Poznámky

Doporučené pokrmy k obalovaným bramborám:
Křenová pomazánka
Zahuštěný špenát
Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Brambory, Chuťovka, Hraška, Hraška na obalování, Mahá koření, Obalování, Předkrm, Příloha, Slané, Smažení, Zdravé vaření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x
Nahoru