Tataráček z Cerie

Tataráček z Cerie

Ing. Eliška Škvařilová
Tataráček je velmi oblíbené jídlo v klasické kuchyni. Cerie umožní jeho vegetariánskou verzi a kombinace sójové omáčky a dalších ingrediencí vykouzlí dokonalou chuť.
Jak si připravit Cerii najdete v článku "Jde to i bez masa"
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
 
 

Příprava Cerie

  • 150 g Cerie v prášku
  • 150 ml vody nebo vývaru
  • 10 ml oleje
  • 5 g česneku
  • 1/2 g Mahá koření

Tataráček

  • 250 g uvařené Cerie
  • 50 g oloupané cibule
  • 50 g kyselého okurku
  • 50 g plnotučné hořčice
  • 50 g kvalitního kečupu
  • 50 ml oleje
  • 10 g sladké papriky
  • 1 g chilli

Instrukce
 

Míchání Cerie:

  • Všechny suroviny smícháme a vypracujeme na hladké těsto. Na přípravu můžeme též použít míchací stroj. Mícháme-li však těsto ve stroji dlouho, stává se pevnější a tužší.
  • Těsto necháme alespoň 20 minut odpočinout, tím se všechny suroviny propojí a těsto se stane vláčným. Můžeme nechat odležet i přes noc v chladnu.

Příprava Cerie

  • Z hotového těsta vytvarujeme knedlík, který vkládáme do vařící vody, přidáme sůl, nové koření, bobkový list, celý pepř, nať, česnek a vaříme zvolna 40 minut. Do vody můžeme přidat i kořenovou zeleninu. Získáme tak vývar k dalšímu vaření.
  • Cerii necháme vychladnout. Můžeme si připravit větší množství Cerie a tu pak mít po ruce a využít k přípravě nejrůznějších pokrmů.

Příprava tataráčku

  • Na pánvi rozehřejeme 1/2 odměřeného oleje, přidáme sladkou papriku, chilli a necháme krátce zpěnit.
  • Okamžitě zchladíme zbytkem studeného oleje, aby se koření nespálilo a nebylo hořké.
  • Připravenou Cerii a nakládaný okurek nastrouháme nebo pomeleme.
  • Cibuli nakrájíme najemno a smícháme všechny ingredience.

Servírování

  • Tataráček mažeme na topinky. Je zdravější topinky opékat na sucho než na oleji.

Poznámky

Cerii můžeme použít v receptech, kde se používá maso.
Můžeme z ní udělat čínu, guláše, řízky či špízy.
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója
Klíčové slovo Cerie, Česnek, Mahá koření
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru