Obalované brambory

    Můžete sdílet na:
    Obalované brambory můžeme servírovat jenom tak či je použít jako mimořádně chutnou přílohu.
    Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Náhrada vajec, Sport, Vegan, Vegetarián
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
      

    • 200 g Hrašky na obalování
    • 280 ml vody
    • 5 g soli
    • 10 g česneku
    • 3 g Mahá koření
    • koření, které máme rádi Grilovací směs, majoránka, čerstvé bylinky,…
    • 400 g brambor
    • olej na smažení

    Instrukce
     

    • Hrašku, třený česnek, koření a sůl rozmícháme s vodou na těstíčko hustoty řidší hořčice.
    • Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky zhruba 0,5 cm široké.
    • Jednotlivé plátky namáčíme v těstíčku, necháme okapat a pak vkládáme do vyšší vrstvy rozpáleného tuku tak, aby byly ponořené.
    • Smažíme dozlatova z obou stran ve vyšší vrstvě tuku.
    • Po vyndání necháme přebytečný tuk okapat na sítku a pak na papírovém ubrousku.
    • Těstíčko je správně prosmažené, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.

    Servírování

    • Servírovat obalované brambory můžeme jenom tak samotné.
    • Jsou také výborné s pomazánkou, dresingem nebo jako příloha.
    • My je doporučujeme servírovat s dušeným špenátem, nebo křenovou pomazánkou.

    Poznámky

    Doporučené pokrmy k obalovaným bramborám:
    Křenová pomazánka
    Zahuštěný špenát
    Teplota tuku: Správnou teplotu tuku vyzkoušíme vkápnutím těstíčka, které musí ihned vyplavat na hladinu. Obalený kousek se pak nepřilepí ke dnu a nenasákne tuk. Při nízké teplotě může těstíčko stéci a přilepit se na dno nádoby. Kousky do tuku vkládáme postupně tak, aby teplota tuku neklesla.
    Zbytek těstíčka můžeme zpracovat podle receptu na Hrašenky. 
    Alergeny: 10 Hořčice
    Klíčové slovo Brambory, Chuťovka, Hraška, Hraška na obalování, Mahá koření, Obalování, Předkrm, Příloha, Slané, Smažení, Zdravé vaření
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: