Bramborový salát s kysaným zelím a plátkem Cerie.
Ingredience
- 1000 g brambory
- 1 g kmínu
- 150 g g kysaného zelí
- 80 g očištěné mrkve
- 4 g soli
- 100 g nakládaný okurek
- 20 g olivového oleje
- 1 g Mahá koření
- 1 špetka mletého pepře
- 10 g nakrájené petrželové nati
- okurkový lák dle potřeby
Instrukce
- Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě s kmínem.
- Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostky.
- Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
- Mrkev nastrouháme nejemno.
- Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
- Nakládané okurky nakrájíme na kostičky.
- Kysané zelí nakrájíme, aby nebylo na velké kusy.
- Petrželku nakrájíme na jemno.
- Vše smícháme dohromady, podle potřeby dochutíme mletým pepřem a okurkovým lákem.
- Necháme alespoň hodinu odležet v chladnu.
Poznámky
Tento salát doporučujeme podávat se smaženou zeleninou.
Například s obalovaným květákem, cuketou, žampiony, cibulovými kroužky, nebo s našimi vynikajícími Hrašenkami, které můžete znát z výstav.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.
Podáváme s opečenou Cerií.
Alergeny: 9 Celer, 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!