Bramborový salát s kysaným zelím a plátkem Cerie.

    Můžete sdílet na:
    Porce 4 porce
    Kalorií

    Ingredience
     
     

    • 1000 g brambory
    • 1 g kmínu
    • 150 g g kysaného zelí
    • 80 g očištěné mrkve
    • 4 g soli
    • 100 g nakládaný okurek
    • 20 g olivového oleje
    • 1 g Mahá koření
    • 1 špetka mletého pepře
    • 10 g nakrájené petrželové nati
    • okurkový lák dle potřeby

    Instrukce
     

    • Brambory uvaříme ve slupce ve slané vodě s kmínem.
    • Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme je a nakrájíme na kostky.
    • Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
    • Mrkev nastrouháme nejemno.
    • Oloupanou cibuli nakrájíme na plátky.
    • Nakládané okurky nakrájíme na kostičky.
    • Kysané zelí nakrájíme, aby nebylo na velké kusy.
    • Petrželku nakrájíme na jemno.
    • Vše smícháme dohromady, podle potřeby dochutíme mletým pepřem a okurkovým lákem.
    • Necháme alespoň hodinu odležet v chladnu.

    Poznámky

    Tento salát doporučujeme podávat se smaženou zeleninou.
    Například s obalovaným květákemcuketou, žampiony, cibulovými kroužky, nebo s našimi vynikajícími Hrašenkami, které můžete znát z výstav.
    Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení pokrmu.
    Podáváme s opečenou Cerií.
    Alergeny: 9 Celer, 10 Hořčice
    Klíčové slovo Bramborový salát, Brambory, Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Příloha, Salát, Zdraví
    Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
    Můžete sdílet na: