Pomazánka ze syrové červené řepy

Pomazánka ze syrové červené řepy

Ing. Eliška Škvařilová
Všichni víme jaké blahodárné účinky červená řepa má na naše zdraví.
Vyšlehaný hraškový základ zemitou chuť syrové řepy zjemní a zaručí, že si pochutnáte. Určitě stojí za to, obě tyto suroviny používat co nejčastěji.
Porce 5 Porcí
Kalorií

Ingredience
  

Hraškové máslo

  • 150 ml slunečnicového oleje
  • 2 g Mahá koření
  • špetka mletého pepře
  • 100 g Hrašky na zahušťování
  • 600 ml vody Můžeme použít vývar.
  • sůl

Ochucení pomazánky

  • 50 g nakládaného okurku
  • 25 g plnotučné hořčice
  • 200 g červené řepy

Instrukce
 

Hraškové máslo

  • Mahá koření krátce orestujeme na oleji. Dáváme pozor, abychom koření nespálili.
  • Přidáme Hrašku a mletý pepř a mícháme dohladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkou vodou, osolíme a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme 20 minut pod pokličkou.
  • Občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Důkladně vyšleháme a necháme vychladnout.

Ochucení pomazánky

  • Nakládané okurky nakrájíme nadrobno. Červenou řepu nastrouháme najemno a spolu s hořčicí smícháme s vyšlehaným hraškovým máslem. Podle potřeby dosolíme.

Poznámky

Hrašku je dobré vařit přesně podle návodu v titanovém hrnci anebo v hrnci se silným dnem. Promícháním s horkým tukem a následně zalitím horkou vodou nebudeme mít v hraškovém másle žmolky a kaše se bude méně připalovat. Hrašku je důležité v jídle dobře provařit, minimálně 20 minut, aby hrachová mouka byla dobře stravitelná. V současné době jen málokdo dodržuje toto pravidlo, které platí pro vaření jakékoli mouky. Nedostatečně provařená mouka je pro naše zažívání velká zátěž.
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Červená řepa, Hraška, Hraška na zahušťování, Pomazánka, Zdraví, Zdravý recept
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru