Jidáše
Ingredience
Těsto
- 100 g celozrnné mouky
- 200 g hladké mouky
- 10 g sušeného droždí
- 20 g Hrašky Vanilka
- 100 g krupicového cukru
- 1 ks vanilkového cukru
- 50 g rozinek
- 50 g sekaných mandlí nebo ořechů
- 1 špetka soli
- 30 g sušeného sójového mléka
- 1 špetka mletého muškátového oříšku
- 250 ml vody Vodu a sójové mléko můžeme nahradit jiným mlékem.
- 100 g másla nebo slunečnicového oleje
Instrukce
- Ze všech surovin zaděláme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu vykynout na teplém místě.
- Těsto rozdělíme na menší dílky. Z každého dílu vyvalíme pramen, který by měl být přibližně centimetr široký a 25 cm dlouhý.
- Z pramenů tvarujeme esíčka, nebo spirály, které klademe na vymazaný plech.
- Těsto necháme ještě 20 minut kynout.
- Po vykynutí jidáše potřeme vodou či mlékem.
- Jidáše pečeme v předehřáté troubě při teplotě 180 °C asi 10 -15 minut.
- Tradičně se jidáše podávají potřené medem. Jsou výborné i s marmeládou.
Poznámky
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, v případě použití živočišného mléka alergen 7 Mléko
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.