Kroupové halušky se zelím

Kroupové halušky se zelím

Ing. Eliška Škvařilová
Kuchyně Diabetici, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
 
 

Kroupy

  • 120 g krup
  • 600 ml vody
  • 4 g soli

Zelí dušené

  • 1 g celého kmínu
  • 60 ml oleje
  • 170 g očištěné cibule
  • 11 g česneku
  • 1 g Mahá koření
  • 470 g hlávkového zelí
  • 200 g kysaného zelí
  • 4 g soli
  • 1 špetka mletého pepře

Dohotovení

  • 200 g brynzy

Instrukce
 

Kroupy

  • Kroupy přes noc namočíme do studené vody.
  • Ráno vodu slijeme a kroupy uvaříme v osolené vodě, až jsou kroupy měkké a voda se vyvaří.
  • Kroupy je potřeba vařit dlouho a pomalu ve větším množství vody. Kroupy při vaření stále nabírají tekutinu. Takto docílíme lahodné chuti krup.

Zelí

  • Do prázdného hrnce vsypeme kmín a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej a drobně nakrájenou cibuli.
  • Na rozehřátém oleji zvolna orestujeme cibuli do zlatova.
  • Přidáme třený česnek, Mahá koření a orestujeme.
  • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Přidáme hlávkové zelí a orestujeme.
  • Přidáme kysané zelí, mletý pepř, sůl a ještě chvíli restujeme. Podle potřeby podlijeme vývarem, aby bylo zelí šťavnaté.

Dohotovení

  • Kroupy smícháme se zelím a brynzou.

Poznámky

Skvělé je podávat tyto halušky s cibulkou usmaženou dozlatova.
Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. 
Alergeny: 1 Lepek, 6 Sója, 10 Hořčice
Klíčové slovo Hlavní jídlo, Hraška, Hraška na zahušťování, Kroupy, Kysané zelí, Mahá koření, Slané, Zahuštěné, Zdravé vaření, Zdraví, Zelí
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
 | Website

Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru