Tyto suroviny byly dříve na stole pravidelně. Hospodyně z nich dokázaly připravit velmi chutná a hlavně zdravá jídla. Při přípravě se použilo i hodně bylinek. Dnes si stále více lidí uvědomuje důležitost konzumace těchto potravin. Nabízíme recepty, které mohou být pro vás inspirací a dáváme si záležet, abychom dávali detailní popis, který zaručí, že na talíři budete mít chutné jídlo, na kterém si pochutná celá rodina.
Tajemství těchto jídel je ukryto ve správné přípravě. Luštěniny i obiloviny je dobré před vařením namáčet a následně dlouho a pomalu vařit, až jsou měkké. Tím docílíme i toho, že tato jídla budou dobře stravitelná. .
Pokud spěcháme použijeme tlakový hrnec a nebo vaříme v pomalém hrnci.
Zapečené jáhly se špenátem
Zapečená pohanka s kysaným zelím
Šoulet s cibulkou a sójovým párkem
Selská hrachová polévka se zeleninou
Pučálka
Plněná paprika
Máslové fazole v okurkové omáčce s těstovinami
Jáhelníček s jablky a sušenýma švestkami
Hrstková polévka
Fazolová polévka na kyselo
Čočkový guláš
Čočková polévka
Čočka na kyselo
Badyánová pěna
Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.