Polévka zeleninová

Polévka zeleninová

Ing. Eliška Škvařilová
Zeleninová polévka, zahuštěná Hraškou, se promění ve výživnou polévku.
Kuchyně Bezlepku, Diabetici, Vegan, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
 
 

Polévka

  • 1 g celého kmínu
  • 1 g celé bílé hořčice
  • 20 ml oleje
  • 80 g očištěné cibule
  • 7 g česneku
  • 50 g mrkve
  • 80 g kapusty
  • 10 g rajčat
  • 1 g Mahá koření
  • 50 g očištěných brambor
  • 1 špetka mletého pepře
  • 30 g Hrašky na zahušťování
  • 950 ml vývaru nebo vody
  • 8 g soli
  • 1 špetka muškátového oříšku
  • 15 g mraženého hrášku
  • 3 g petrželové natě

Instrukce
 

Polévka

  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme nakrájenou mrkev, kapustu, rajčata a orestujeme.
  • Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a krátce orestujeme.
  • Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
  • Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
  • Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
  • Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme minimálně 20 minut pod pokličkou.
  • Polévku občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
  • Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
  • Před koncem varu přidáme ocet.
  • Nakonec přidáme mražený hrášek a polévku necháme přejít varem.
  • Polévku při podáváme zdobíme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.

Poznámky

 
Alergeny: 10 Hořčice
Klíčové slovo Hraška, Hraška na zahušťování, Mahá koření, Polévka, Slané, Zdravé vaření, Zdraví, Zelenina
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
 | Website

Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru