Polévka zeleninová
Zeleninová polévka, zahuštěná Hraškou, se promění ve výživnou polévku.
Ingredience
Polévka
- 1 g celého kmínu
- 1 g celé bílé hořčice
- 20 ml oleje
- 80 g očištěné cibule
- 7 g česneku
- 50 g mrkve
- 80 g kapusty
- 10 g rajčat
- 1 g Mahá koření
- 50 g očištěných brambor
- 1 špetka mletého pepře
- 30 g Hrašky na zahušťování
- 950 ml vývaru nebo vody
- 8 g soli
- 1 špetka muškátového oříšku
- 15 g mraženého hrášku
- 3 g petrželové natě
Instrukce
Polévka
- Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
- Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
- Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
- Přidáme nakrájenou mrkev, kapustu, rajčata a orestujeme.
- Přidáme třený česnek, Mahá koření, mletý pepř a krátce orestujeme.
- Dáváme pozor, aby se koření nespálilo.
- Přidáme Hrašku na zahušťování a mícháme do hladka, až nemáme žádné žmolky.
- Zalijeme horkým vývarem, osolíme, přidáme muškátový oříšek a za stálého míchání přivedeme k varu.
- Pak oheň ztlumíme a zvolna vaříme minimálně 20 minut pod pokličkou.
- Polévku občas promícháme a zkontrolujeme, zda se Hraška nepřipaluje.
- Hraška je dobře uvařená, když má lahodnou chuť a není cítit po hrachu.
- Před koncem varu přidáme ocet.
- Nakonec přidáme mražený hrášek a polévku necháme přejít varem.
- Polévku při podáváme zdobíme nadrobno nakrájenou petrželovou natí.
Poznámky
Alergeny: 10 Hořčice
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.