Články a recepty
k Hrašce na zahušťování
Zahustíte a nahradíte máslo a vejce.
Recepty s Hraškou na zahušťování
Cerie Zeleninová jídla
Lečo s Cerií (tofu)
Šťavnaté lečo namísto vajíček zahuštěné Hraškou a s Cerií namísto párku vá
Pomazánky
Lečo pomazánka
Šťavnatá pomazánka z paprik, rajčat a hraškového základu nás okouzlí. Je jemná, chutná a
Cerie Zapékané
Lasagne bolognese
Dobré lasagne tvoří i bešamelová omáčka. My jsme si ji připravili z Hrašky. Je to jemná
Cerie Omáčky a šťávy
Kuličky z Cerie ve smetanové omáčce
Kdo by neznal masové kuličky, ty naše jsou vegetariánské, jsou samá chuť a smetanová omáčka k
Cerie
Kubovy měšce plněné kysaným zelím
Neodolatelně dobré jídlo. Ceria plněná kysaným zelím v přírodní šťávě a pečené brambory.
Houby Polévky
Krkonošská cibulačka s hlívou ústřičnou
Oblíbená krajová polévka zasytí a zahřeje. Zahuštění Hraškou přináší tělu spoustu prospěš
Pomazánky
Křenová pomazánka
Pikantní chuť křenu zjemní vyšlehané hraškové máslo a získáme pomazánku dokonalé chuti.
Dresingy Pomazánky
Koprový dresing
Kopr – bylinka s charakteristickou chutí a léčivými účinky. Vyšlehaná s Hraškovým základem vytvoří
Polévky
Koprová polévka
Kopr voní, chutná a umí léčit. Pochutnáme si na výborné polévce a ještě podpoříme
Přílohy Zapékané
Kopřivový (špenátový) nákyp
Nákyp připravený s bešamelem z Hrašky je jemný a lahodný, není nutné používat vajíčka.
Polévky
Hrstková polévka
Na lžíci máme samou chuť, plnou luštěnin a zeleniny. Dobré trávení zajistí Mahá koření
Pomazánky
Hraškové máslo -Základ na pomazánky
Hraškové máslo je výzva! Ve svém jídelníčku snížíme tuk, zvýšíme podíl
Houby Pomazánky
Houbová pomazánka
Užijte si hub dokud rostou, ale i když si je koupíme, pochutnáme si na houbové pomazánce
Zeleninová jídla
Halušky se zelím a brynzou
Halušky jsou slovenským národním jídlem, ale jsou oblíbené i v naší kuchyni.
Houby Polévky
Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Gulášová polévka je jedním z pokladů tradiční české kuchyně. Je snadná na přípravu a vý
Guláše Houby Omáčky a šťávy
Guláš z hlívy ústřičné
Hlíva ústřičná by měla být pravidelnou součástí našeho jídelníčku pro svů
Zapékané
Francouzské brambory
Klasický české jídlo, které mají všichni rádi. Výtečnou chuť u našeho receptu tvoří beš
Polévky
Fazolová polévka na kyselo
Naši předci jedli luštěniny téměř denně. A tato sytá polévka zahuštěná Hraš
Přílohy
Dvoubarevný kynutý knedlík s kurkumou
Tradiční recept v novém podání. Do klasického knedlíku přidáme celozrnnou mouku a aby
Houby Polévky
Dršťková polévka z bedel či hlívy ústřičné
Vyzkoušejte a ochutnejte náš recept. Uvidíte, že to stojí za to. Kombinace hub a zahuštění polé
Pomazánky
Drožďová pomazánka
Malá a nenápadná kostička droždí v sobě ukrývá spoustu cenných vitamínů a minerálů.
Guláše Zeleninová jídla
Cuketový guláš
Guláš může mít hodně podob. Ten náš zahuštěný Hraškou má svěží chuť po cuketě a
Polévky
Cuketová polévka se špenátem
Čas cuket nám umožní připravit si spoustu skvělých jídel. Tuto polévku budete vař
Guláše Luštěninová jídla Omáčky a šťávy
Čočkový guláš
Staré ruské přísloví tvrdí „Čočka na stole – zdraví v rodině“.
Čočkový guláš může být tak
Polévky
Čočková polévka
Je dobrým návykem jíst luštěniny co nejčastěji, protože jsou velmi zdravé. Čoč
Luštěninová jídla
Cizrna na paprice
Dobrý tip jak vařit luštěninová jídla je využít klasické české recepty, kde maso nahradíme
Zapékané
Chřestový nákyp
Tento recept je opravdovou lahůdkou, kterou budete mít rádi a budete jej pravidelně zařazovat.
Polévky
Chřestová polévka
Ne této polévce si určitě pochutnáte. Je jemná, výživná a chutná po chřestu.
Dresingy Omáčky a šťávy Pomazánky
Česnekový dresing
Česnekový dresing se skvěle hodí k pečené zelenině, smaženým jídlům a také jako dresing
Pomazánky
Česneková pomazánka
Z česneku – velkého daru přírody a vyšlehaného hraškového másla připravíme
Zapékané
Brambory v troubě s rajčaty, paprikou a sýrem
Do zapékaných pokrmů se běžně přidávají rozšlehaná vajíčka. Hraškový bešamel je
Přílohy Recepty Saláty
Bramborový salát s nevšední majonézou z Hrašky
Na bramborový salát existuje mnoho receptů, ale ten náš je připraven s hraškovou majonézou, která salá
Cerie Omáčky a šťávy
Boloňské špagety s Cerií
Špagety v této podobě mají rádi děti i dospělí. Jestliže použijeme k přípravě