Bylinkový bulgur s Cerií

Ing. Eliška Škvařilová
Ideální jídlo nejen na letní čas. Rychle uvařený bulgur, zeleninka podle sezóny a pro doplnění bílkovin ještě plátek Cerie. Při vaření přidáváme do bulguru cibulku a trochu koření, je pak samá chuť. Zeleninu použijeme zrovna tu, která je po ruce.
Kuchyně Diabetici, Vegetarián
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
 
 

Bulgur

  • 1 g celého kmínu
  • 1 g celé bílé hořčice
  • 40 ml oleje
  • 85 g očištěné cibule
  • 4 g česneku
  • 1 g Mahá koření
  • 240 g bulguru
  • 480 ml vývaru nebo vody
  • 1 špetka chilli
  • 1 špetka kurkumy
  • 1 špetka mletého pepře
  • 6 g soli

Zelenina

  • 20 ml oleje
  • 100 g mrkve
  • 1 kus červené papriky
  • 1 kus zelené papriky
  • 250 g červených cherry rajčátek
  • 1 hrst čerstvého špenátu
  • 1 g cukru
  • 40 ml vývaru nebo vody
  • 2 g lahůdkového droždí
  • 1 špetka oregana
  • 1 hrst čerstvé bazalky
  • hrst zelené petrželky

Cerie

Dohotovení

  • 200 g restované Cerie,
  • petrželová nať, pažitka, oregáno, tymián, bylinky, které máme po ruce

Instrukce
 

Příprava bulguru

  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a hořčičné semínko.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat. Občas promícháme.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • Přidáme bulgur, vývar či vodu, chilli, kurkumu, pepř a sůl. Vše smícháme a zvolna dusíme, až je bulgur měkký a voda vydušená.

Příprava zeleniny

  • Na oleji orestujeme nakrájenou mrkev.
  • Přidáme vývar či vodu, sůl, oregano a krátce podusíme, až je mrkev poloměkká.
  • Přidáme nakrájená rajčátka, papriku a necháme prohřát.
  • Nakonec přidáme lahůdkové droždí a bylinky.

Příprava Cerie

  • Uvařenou Cerii nakrájíme na plátky a orestujeme z obou stran na oleji.
  • Smícháme sojovou omáčku a vývar a promícháme s opečenou Cerií.

Dohotovení

  • Podušenou zeleninu smícháme s uvařeným bulgurem a drobně nakrájenými bylinkami.
  • Podáváme na talíři s plátky opečené Cerie a ozdobené bylinkami.

Poznámky

Celé koření opražené na sucho v hrnci dá jídlu hlubokou chuť a současně podpoří trávení pokrmu. Dáváme vždy ale pozor, abychom koření nespálili.
Mahá koření v receptu vytvoří jemnou chuť a podpoří dobré trávení jídla.
Alergeny: 7 Mléko, 9 Celer, 10 Hořčice.
Klíčové slovo Bulgur, Mahá koření, Slané, Zdravé vaření, Zdraví
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
 | Website

Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru