Jihočeská lepenice

Ing. Eliška Škvařilová
Porce 4 porce
Kalorií

Ingredience
  

  • 1000 g očištěných brambor
  • voda na vaření
  • 4 g soli
  • 1 g celého kmínu
  • 1 g celé hořčice
  • 60 ml oleje
  • 170 g očištěné cibule
  • 4 g česneku
  • 1 g Mahá koření
  • 6 g soli
  • 320 g kysaného zelí
  • 3 g pórku

Instrukce
 

  • Očištěné a propláchnuté brambory překrájíme podle velikosti na menší kousky, zalijeme horkou vodou, přidáme sůl, kmín a uvaříme doměkka.
  • Uvařené brambory scedíme a rozšťoucháme.
  • Do prázdného hrnce vsypeme celý kmín a celou hořčici.
  • Zahříváme, až semínka začnou vyskakovat.
  • Přidáme olej. Na oleji orestujeme do zlatova drobně nakrájenou cibuli.
  • 2/3 kysaného zelí překrájíme nadrobno a přidáme spolu s třeným česnekem, Mahá kořením a solí k cibulce a orestujeme.
  • Hotovou cibulku smícháme s nakrájeným pórkem, rozšťouchanými bramborami a zbytkem kysaného zelí.

Poznámky

Doporučujeme vám článek o kysaném zelí. Dozvíte se v něm o historii kysaného zelí a prozradíme vám, jak tento zázrak ještě jinak využít. 
Alergeny: 10 hořčice.
Klíčové slovo Brambory, Hlavní jídlo, Kmín, Kysané zelí, Lepenice, Mahá koření, Oběd, Zelí
Vyzkoušeli jste tento recept?Dejte nám vědět jak vám chutnalo!
Website | + posts

Autorka receptů a norem pro vegetariány, vegany, Wellness gastronomii.
Autorka produktu Hraška a Maha koření.

Subscribe
Upozornit na
guest
0 Komentáře
Nejstarší
Nejnovější Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
Přejít nahoru