Články k Hrašce na zahušťování
Jak zapékat (gratinovat)
Co všechno lze zapékat? Co je bešamel? Bešamel z hrachu? Je to vůbec možné?
Jak zahušťovat Hraškou
Nahradíme-li hrachem bílou mouku, získáme do našeho jídla novou výživovou hodnotu. Hraška spojuje chutnost a zdraví.
Jak nahradit vajíčka Hraškou
Místo trojobalu, na zapékání i do těsta
Hraškové máslo
Pomazánky připravené z hraškového základu jsou velmi chutné, hlavně když je důkladně vyšleháme.
Recepty s Hraškou na zahušťování
Zeleninové muffiny -mini quiche
Zeleninové muffiny – mini quiche jsou skvělým způsobem, jak využít jakoukoli sezónní zeleninu.
Houbová pomazánka
Užijte si hub dokud rostou, ale i když si je koupíme, pochutnáme si na houbové pomazánce z hub a hraškového másla. Přidáním paprik a rajčat získá pomazánka svěží šťavnatou chuť. nejlepší je na topince.
Dršťková polévka z bedel či hlívy ústřičné
Vyzkoušejte a ochutnejte náš recept. Uvidíte, že to stojí za to. Kombinace hub a zahuštění polévky Hraškou je opravdu úžasné spojení.
Rajčatová omáčka s kuličkami z Cerie
Voňavá rajská omáčka a šťavnaté kuličky z Cerie bude jídlo, na kterém si určitě pochutnáte.
Koprová polévka
Kopr voní, chutná a umí léčit. Pochutnáme si na výborné polévce a ještě podpoříme trávení.
Pomazánka s bylinkami
Luxusní pomazánka, která je plná živin a dobré chuti. Navíc do ní můžete zapojit své bylinky ze zahrádky.
Polévka česnekový krém
Během studených dnů nás zahřeje a posílí pořádná porce horké a krémové česnekové polévky.
Jak obalovat v Hrašce
Těstíčko z Hrašky má vynikající chuť, dobře se s ním pracuje a je zdravější. Pochoutkou je obalovaná zelenina v Hrašce. Řízečky jsou šťavnaté a křupavé.
Kuličky z Cerie ve smetanové omáčce
Kdo by neznal masové kuličky, ty naše jsou vegetariánské, jsou samá chuť a smetanová omáčka k nim určitě stojí za vyzkoušení.
Kubovy měšce plněné kysaným zelím
Neodolatelně dobré jídlo. Ceria plněná kysaným zelím v přírodní šťávě a pečené brambory.
Halušky se zelím a brynzou
Halušky jsou slovenským národním jídlem, ale jsou oblíbené i v naší kuchyni.
Lasagne bolognese
Dobré lasagne tvoří i bešamelová omáčka. My jsme si ji připravili z Hrašky. Je to jemná krémovová omáčka, které jídlu dodá neobyčejnou chuť. Do masové směsi jsme použili uvařenou Cerii.
Plněná paprika
Plněná paprika je klasika, která nikdy neomrzí a dá se připravit mnoha způsoby. Na naší very si pochutnáte a uděláte i něco pro své zdraví.
Česnekový dresing
Česnekový dresing se skvěle hodí k pečené zelenině, smaženým jídlům a také jako dresing do salátů.
Špenátový nákyp – slaná žemlovka
Skvělá možnost jak využít starší chleba.
Hraškový bešamel dodá nákypu jemnost a lahodnou chuť. Na přípravu nepotřebujeme ani vajíčka.
Lečo s Cerií (tofu)
Šťavnaté lečo namísto vajíček zahuštěné Hraškou a s Cerií namísto párku vás nadchne.
Cuketový guláš
Guláš může mít hodně podob. Ten náš zahuštěný Hraškou má svěží chuť po cuketě a krémově hladkou šťávu.
Zapečená cuketa
Plátky cukety poléváme bešamelem z Hrašky a sypeme strouhaným sýrem. Zapečeme v troubě a budeme překvapeni lahodnou chutí a šťavnatostí tohoto pokrmu. Je možné toto jídlo připravit i bez použití sýru.
Lečo pomazánka
Šťavnatá pomazánka z paprik, rajčat a hraškového základu nás okouzlí. Je jemná, chutná a výživná.
Dvoubarevný kynutý knedlík s kurkumou
Tradiční recept v novém podání. Do klasického knedlíku přidáme celozrnnou mouku a aby knedlík vypadal nápaditě část těsta promícháme s kurkumou.
Brambory v troubě s rajčaty, paprikou a sýrem
Do zapékaných pokrmů se běžně přidávají rozšlehaná vajíčka. Hraškový bešamel je skvěle nahradí a navíc přidá jídlu na chuti a jemnosti.
Zapečené brambory s hráškem a sýrem
Šťavnatý pokrm plný chutí a zeleného hrášku.
Květák po toskánsku
Italskou chuť zajistí sušená rajčata a červená cibule.
Pečený květák s paprikovou omáčkou
Oblíbená papriková omáčka a pečený květák je opravdu lahodná kombinace.
Květáková polévka
Výtečná polévka, krémově jemná a plná chuti. Když si ale květák předem opečete, bude ještě lepší.
Kedlubny plněné bešamelem z Hrašky s žampiony
Svěží pokrm, který je plný chutí.
Pórková polévka
Polévka je lahodná, jemná a sytá. Je snadná na přípravu i použité suroviny.
Chřestový nákyp
Tento recept je opravdovou lahůdkou, kterou budete mít rádi a budete jej pravidelně zařazovat.
Chřest s jemnou omáčkou
Když přijde sezóna chřestu, je třeba vyzkoušet i tuto lahodnou krémovou omáčku, která vás určitě nadchne svoji chutí. A navíc je i jednoduchá na přípravu.
Chřestová polévka
Ne této polévce si určitě pochutnáte. Je jemná, výživná a chutná po chřestu.
Kopřivový (špenátový) nákyp
Nákyp připravený s bešamelem z Hrašky je jemný a lahodný, není nutné používat vajíčka. Na jaře použijeme kopřivy, ale během roku využijeme zeleninu, kterou máme po ruce.
Pomazánka s medvědím česnekem
Medvědí česnek má obrovskou životadárnou sílu. Ve spojení s vyšlehaným hraškovým základem je opravdovou lahůdkou.
Boloňské špagety s Cerií
Špagety v této podobě mají rádi děti i dospělí. Jestliže použijeme k přípravě Cerii jídlo bude výtečné.
Znojemský guláš z Cerie, zahuštěný Hraškou.
Klasický český guláš s jemně nakyslou chutí po nakládaných okurkách. Jestliže guláš zahustíme Hraškou získáme krémovou omáčku, vynikající chuť a vysokou výživovou hodnotu.
Plzeňský guláš z Cerie, zahuštěný Hraškou
Tento Plzeňský guláš vás přenese přímo do srdce české kuchyně! Kombinace křupavých kousků Cerie, opraženého kmínu a hořčičných semínek, spolu s bohatou chutí česneku, Mahá koření a sladké papriky, vytváří neodolatelnou symfonii chutí.
Segedínský guláš s opečenou Cerií
Klasický segedínský guláš zahuštěný Hraškou je neuvěřitelně chutný a s opečenou Cerií je skvělé jídlo nejen pro vegetariány.
Hrstková polévka
Na lžíci máme samou chuť, plnou luštěnin a zeleniny. Dobré trávení zajistí Mahá koření a správná příprava luštěnin.
Polévka z jarních bylinek
Když jarní rostlinky začnou vystrkovat lístečky připravíme si tuto polévku zahuštěnou Hraškou. Ta dodá tělu co je třeba a my si pochutnáme.
Koprový dresing
Kopr – bylinka s charakteristickou chutí a léčivými účinky. Vyšlehaná s Hraškovým základem vytvoří dokonalou harmonii chutí.
Svíčková omáčka
Příznivci klasické české kuchyně si hladí bříška. Omáčka zahuštěná Hraškou je neodolatelná. Plátek opečené Cerie jen doladí toto sváteční jídlo pro vegetariány.
Zapečené jáhly se špenátem
Jednoduché, ale velmi chutné jídlo, které určitě stojí za vyzkoušení.
Pečené brambory s česnekovým dresingem a teplým salátem z kysaného zelí
Lehké, svěží, ale přitom syté jídlo. Mahá koření mu dodá lahodnou chuť a Hrašková majonéza mu dodá šťavnatost, lehkost a výživu.
Selská hrachová polévka se zeleninou
Hrachová polévka a přesto má novou chuť. Se zeleninou a paprikou je výživná a sytá. S pečivem může být podávána jako hlavní chod anebo večeře.
Guláš z hlívy ústřičné
Hlíva ústřičná by měla být pravidelnou součástí našeho jídelníčku pro svůj dobrý vliv na naše zdraví, stejně tak i Hraška. Guláš připravený podle našeho receptu tak báječně chutná…
Čočkový guláš
Staré ruské přísloví tvrdí „Čočka na stole – zdraví v rodině“.
Čočkový guláš může být tak dobrý, že je jídlem pro hosty.
Mrkvový krém
Když polévku zahustíte Hraškou a dobře provaříte, máte vyhráno.
Polévka je krémová, jemná, sytá a obsahuje luštěninu, kterou by v ní nikdo nehledal.
Máslové fazole v okurkové omáčce s těstovinami
Jemná krémová omáčka s mírně nakyslou chutí po nakládaných okurkách obalí máslovou fazoli a těstoviny. Určitě vyzkoušejte toto chutné jídlo, které je přirozeně výživné, že nikomu nevadí, že jí hrách a fazole.
Francouzské brambory
Klasický české jídlo, které mají všichni rádi. Výtečnou chuť u našeho receptu tvoří bešamel z Hrašky, který i nahradí vejce.
Křenová omáčka
Křenová omáčka zahuštěná Hraškou – klasika , která se nikdy neomrzí. Krémová, lahodná omáčka podávaná třeba s pečenými bramborami je opravdu zážitek.
Celerový nákyp
Lahodný celerový nákyp s Hraškovým bešamelem a sýrem, který si prostě zamilujete.
Fazolová polévka na kyselo
Naši předci jedli luštěniny téměř denně. A tato sytá polévka zahuštěná Hraškou je nejen velmi zdravá, ale i chutná a když se správně připraví nenadýmá.
Majonéza z Hrašky
Skvělá majonéza do všech salátů a na odlehčení smažených jídel.
Hraškové máslo -Základ na pomazánky
Hraškové máslo je výzva! Ve svém jídelníčku snížíme tuk, zvýšíme podíl luštěnin a navíc si pochutnáme. Hraškové máslo oceníme i po finanční stránce.
Žampionová pomazánka
Vařit s žampiony je radost. Žampiony s vyšlehaným hraškovým základem vytvoří zdravou, krémově jemnou pomazánku.
Tvarůžková pomazánka
Kdo má rád tvarůžky ocení spojení Hraškového základu a tvarůžek.
Jemný našlehaný krém s typickou chutí po tvarůžkách
Nivová pomazánka
Našlehaná nivová pomazánka z hraškového másla je jemná, zdravá s chutí ušlechtilého sýru.
Drožďová pomazánka
Malá a nenápadná kostička droždí v sobě ukrývá spoustu cenných vitamínů a minerálů. Spojením s hraškovým máslem vykouzlíme skvělou pomazánku.
Pomazánka z vařené červené řepy
Vyšlehané Hraškové máslo a červená řepa je skvělý typ na lahodnou a zdravou pomazánku.
Pomazánka ze syrové červené řepy
Blahodárné účinky červené řepy a hraškového másla na naše zdraví jsou známé a v podobě této pomazánky i velmi chutné.
Pomazánka z dušeného celeru a mrkve
Celer, mrkev a vyšlehané hraškové máslo je dokonalá kombinace chuti.
Mrkvová pomazánka s celerem
Jednoduchá pomazánka vhodná i na slavnostní tabule. S hraškovým základem však mnohem zdravější.
Pomazánka s jarní cibulkou
Šťavnatá nasládlá chuť mladé cibulky a našlehaný hraškový základ jednoduše vykouzlí lahodnou pomazánku.
Pórková pomazánka
Pórek je přírodní antibiotikum, ve spojení s našlehaným hraškovým máslem vytvoří pomazánku dokonalé
chuti.
Česneková pomazánka
Z česneku – velkého daru přírody a vyšlehaného hraškového másla připravíme lahodnou pomazánku, která podporuje naše zdraví.
Wellness salát
Zdravější obdoba bramborového salátu, která má vždy úspěch. Namísto vařených brambor použijeme vařený celer či kedluben a vše spojíme hraškovou majonézou.
Čočková polévka
Je dobrým návykem jíst luštěniny co nejčastěji, protože jsou velmi zdravé. Čočková polévka zahuštěná Hraškou se neomrzí. Je sytá a můžeme ji podávat i jako skvělou večeři.
Gratinované – Zapečené brambory s cuketou
Zapečené brambory s cuketou a Hraškou: chutné, rychlé, svěží, bez lepku, prostě ideální.
Krkonošská cibulačka s hlívou ústřičnou
Oblíbená krajová polévka zasytí a zahřeje. Zahuštění Hraškou přináší tělu spoustu prospěšných látek. Spojení s hlívou ústřičnou vytváří dokonalou kombinaci.
Zapečené těstoviny se zeleninou
Zapečené těstoviny se zeleninou: lahodné, syté a jednoduché jídlo pro celou rodinu, ideální večeře.
Maďarské brambory
Vyzkoušejte Maďarské brambory: sytý a chutný recept se smetanovou omáčkou a voňavým kořením.
Polévka zeleninová
Polévka zahuštěná Hraškou vás nezklame. Je jemná, sytá a výživná. A co víc obsahuje lehce stravitelnou luštěninu – hrách.
Polský boršč s červenou řepou
Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to hlavně v chladném období. Zahuštění Hraškou přináší do polévky nejenom dobrou chuť, ale i vlákninu, která pomáhá správné funkci střev.
Gulášová polévka s hlívou ústřičnou
Gulášová polévka je jedním z pokladů tradiční české kuchyně. Je snadná na přípravu a výborně zasytí ať už jako polévka nebo jako hlavní chod.
Polévka žampionový krém
Krásně hustá, voňavá polévka má nezaměnitelnou chuť i vůni. Je-li zahuštěná Hraškou obsahuje i spoustu minerálií a vlákniny.
Maminčina zelňačka
Snadná na přípravu a přitom výživná. Místo jíšky z mouky použijeme Hrašku.
Zapečená pohanka s kysaným zelím
Objevte zdravou a chutnou kombinaci pohanky, kysaného zelí a Mahá koření v tomto zapečeném pokrmu.
Bramborový salát s nevšední majonézou z Hrašky
Na bramborový salát existuje mnoho receptů, ale ten náš je připraven s hraškovou majonézou, která salátu dodá neuvěřitelnou výživnou hodnotu, ale i skvělou chuť. Určitě takový salát stojí za vyzkoušení.
Polévka kapustový krém
Polévky vždy patřily na náš stůl. A mezi takové patří i kapustový krém zahuštěný Hraškou. Hraška je v kuchyni opravdový pomocník přináší s sebou hodně živin a bílkovin, ale navíc je bezlepková.
Fazolky na smetaně
Fazolky na smetaně, to je jídlo našich babiček, ale zahuštěné Hraškou jsou výtečné. Omáčka je jemná, smetanově krémová a sytá. Nikoho nenapadne v ní hledat hrách.
Cuketová polévka se špenátem
Čas cuket nám umožní připravit si spoustu skvělých jídel. Tuto polévku budete vařit velmi často, neboť je vynikající.
Lasagně špenátové
Vyzkoušejte tyto špenátové lasagně – krémové, syté a plné skvělé chuti!
Koprová omáčka
Koprová omáčka je poklad české kuchyně. Krémová lahodná omáčka vonící koprem. Pokud ji zahustíme Hraškou získáme navíc spoustu výživných látek, které hrách obsahuje.
Nivová omáčka
Nivová omáčka s Hraškou vás ohromí svou chutí. Je jednoduchá na přípravu a přinese do vašeho jídelníčku tolik potřebné luštěniny, v podobě, kterou by nikdo neočekával.
Špenát zahuštěný Hraškou
To je skvělý recept. Hraškový bešamel krémově obalí těstoviny, dodá jídlu na jemnosti a příjemně zasytí. My jsme použili čerstvý špenát. Výborný je ale i mražený.
Segedín s kousky tofu
Segedínský guláš zahuštěný Hraškou je samá chuť. Sytý plný minerálií a vlákniny, kterou by v něm nikdo nečekal. Namísto masa použijeme kousky opečeného tofu a jako přílohu dvoubarevný knedlík.
Cizrna na paprice
Dobrý tip jak vařit luštěninová jídla je využít klasické české recepty, kde maso nahradíme luštěninou a omáčky a šťávy zahustíme Hraškou. Vyzkoušejte, jak dobrá je tato rada.
Křenová pomazánka
Pikantní chuť křenu zjemní vyšlehané hraškové máslo a získáme pomazánku dokonalé chuti.