Můžete sdílet na:

    Články k Hrašce na zahušťování

    Recepty s Hraškou na zahušťování

    Houbová pomazánka
    Houby | Pomazánky

    Houbová pomazánka

    Můžete sdílet na:

    Užijte si hub dokud rostou, ale i když si je koupíme, pochutnáme si na houbové pomazánce z hub a hraškového másla. Přidáním paprik a rajčat získá pomazánka svěží šťavnatou chuť. nejlepší je na topince.

    Koprová polévka
    Polévky

    Koprová polévka

    Můžete sdílet na:

    Kopr voní, chutná a umí léčit. Pochutnáme si na výborné polévce a ještě podpoříme trávení.

    Pomazánka s bylinkami
    Pomazánky

    Pomazánka s bylinkami

    Můžete sdílet na:

    Luxusní pomazánka, která je plná živin a dobré chuti. Navíc do ní můžete zapojit své bylinky ze zahrádky.

    Lasagne bolognese
    Cerie | Zapékané

    Lasagne bolognese

    Můžete sdílet na:

    Dobré lasagne tvoří i bešamelová omáčka. My jsme si ji připravili z Hrašky. Je to jemná krémovová omáčka, které jídlu dodá neobyčejnou chuť. Do masové směsi jsme použili uvařenou Cerii.

    Plněná paprika
    Zeleninová jídla

    Plněná paprika

    Můžete sdílet na:

    Plněná paprika je klasika, která nikdy neomrzí a dá se připravit mnoha způsoby. Na naší very si pochutnáte a uděláte i něco pro své zdraví.

    Zapečená cuketa
    Zapékané | Zeleninová jídla

    Zapečená cuketa

    Můžete sdílet na:

    Plátky cukety poléváme bešamelem z Hrašky a sypeme strouhaným sýrem. Zapečeme v troubě a budeme překvapeni lahodnou chutí a šťavnatostí tohoto pokrmu. Je možné toto jídlo připravit i bez použití sýru.

    Lečo pomazánka
    Pomazánky

    Lečo pomazánka

    Můžete sdílet na:

    Šťavnatá pomazánka z paprik, rajčat a hraškového základu nás okouzlí. Je jemná, chutná a výživná.

    Květáková polévka
    Polévky

    Květáková polévka

    Můžete sdílet na:

    Výtečná polévka, krémově jemná a plná chuti. Když si ale květák předem opečete, bude ještě lepší.

    Chřestový nákyp
    Zapékané

    Chřestový nákyp

    Můžete sdílet na:

    Tento recept je opravdovou lahůdkou, kterou budete mít rádi a budete jej pravidelně zařazovat.

    Chřest s jemnou omáčkou
    Omáčky a šťávy

    Chřest s jemnou omáčkou

    Můžete sdílet na:

    Když přijde sezóna chřestu, je třeba vyzkoušet i tuto lahodnou krémovou omáčku, která vás určitě nadchne svoji chutí. A navíc je i jednoduchá na přípravu.

    Kopřivový (špenátový) nákyp
    Zapékané | Přílohy

    Kopřivový (špenátový) nákyp

    Můžete sdílet na:

    Nákyp připravený s bešamelem z Hrašky je jemný a lahodný, není nutné používat vajíčka. Na jaře použijeme kopřivy, ale během roku využijeme zeleninu, kterou máme po ruce.

    Hrstková polévka
    Polévky

    Hrstková polévka

    Můžete sdílet na:

    Na lžíci máme samou chuť, plnou luštěnin a zeleniny. Dobré trávení zajistí Mahá koření a správná příprava luštěnin.

    Polévka z jarních bylinek
    Polévky

    Polévka z jarních bylinek

    Můžete sdílet na:

    Když jarní rostlinky začnou vystrkovat lístečky připravíme si tuto polévku zahuštěnou Hraškou. Ta dodá tělu co je třeba a my si pochutnáme.

    Koprový dresing
    Dresingy, majonézy

    Koprový dresing

    Můžete sdílet na:

    Kopr – bylinka s charakteristickou chutí a léčivými účinky. Vyšlehaná s Hraškovým základem vytvoří dokonalou harmonii chutí.

    Mrkvový krém
    Polévky

    Mrkvový krém

    Můžete sdílet na:

    Když polévku zahustíte Hraškou a dobře provaříte, máte vyhráno.
    Polévka je krémová, jemná, sytá a obsahuje luštěninu, kterou by v ní nikdo nehledal.

    Francouzské brambory
    Zapékané

    Francouzské brambory

    Můžete sdílet na:

    Klasický české jídlo, které mají všichni rádi. Výtečnou chuť u našeho receptu tvoří bešamel z Hrašky, který i nahradí vejce.

    Křenová omáčka
    Omáčky a šťávy

    Křenová omáčka

    Můžete sdílet na:

    Křenová omáčka zahuštěná Hraškou – klasika , která se nikdy neomrzí. Krémová, lahodná omáčka podávaná třeba s pečenými bramborami je opravdu zážitek.

    Fazolová polévka na kyselo
    Polévky

    Fazolová polévka na kyselo

    Můžete sdílet na:

    Naši předci jedli luštěniny téměř denně. A tato sytá polévka zahuštěná Hraškou je nejen velmi zdravá, ale i chutná a když se správně připraví nenadýmá.

    Tvarůžková pomazánka
    Pomazánky

    Tvarůžková pomazánka

    Můžete sdílet na:

    Kdo má rád tvarůžky ocení spojení Hraškového základu a tvarůžek.
    Jemný našlehaný krém s typickou chutí po tvarůžkách

    Nivová pomazánka
    Pomazánky

    Nivová pomazánka

    Můžete sdílet na:

    Našlehaná nivová pomazánka z hraškového másla je jemná, zdravá s chutí ušlechtilého sýru.

    Drožďová pomazánka
    Pomazánky

    Drožďová pomazánka

    Můžete sdílet na:

    Malá a nenápadná kostička droždí v sobě ukrývá spoustu cenných vitamínů a minerálů. Spojením s hraškovým máslem vykouzlíme skvělou pomazánku.

    Pórková pomazánka
    Pomazánky

    Pórková pomazánka

    Můžete sdílet na:

    Pórek je přírodní antibiotikum, ve spojení s našlehaným hraškovým máslem vytvoří pomazánku dokonalé
    chuti.

    Česneková pomazánka
    Pomazánky

    Česneková pomazánka

    Můžete sdílet na:

    Z česneku – velkého daru přírody a vyšlehaného hraškového másla připravíme lahodnou pomazánku, která podporuje naše zdraví.

    Wellness salát
    Přílohy | Saláty

    Wellness salát

    Můžete sdílet na:

    Zdravější obdoba bramborového salátu, která má vždy úspěch. Namísto vařených brambor použijeme vařený celer či kedluben a vše spojíme hraškovou majonézou.

    Čočková polévka
    Polévky

    Čočková polévka

    Můžete sdílet na:

    Je dobrým návykem jíst luštěniny co nejčastěji, protože jsou velmi zdravé. Čočková polévka zahuštěná Hraškou se neomrzí. Je sytá a můžeme ji podávat i jako skvělou večeři.

    Maďarské brambory
    Zapékané

    Maďarské brambory

    Můžete sdílet na:

    Vyzkoušejte Maďarské brambory: sytý a chutný recept se smetanovou omáčkou a voňavým kořením.

    Polévka zeleninová
    Polévky

    Polévka zeleninová

    Můžete sdílet na:

    Polévka zahuštěná Hraškou vás nezklame. Je jemná, sytá a výživná. A co víc obsahuje lehce stravitelnou luštěninu – hrách.

    Polský boršč s červenou řepou
    Polévky

    Polský boršč s červenou řepou

    Můžete sdílet na:

    Sytých a hřejivých polévek není nikdy dost a to hlavně v chladném období. Zahuštění Hraškou přináší do polévky nejenom dobrou chuť, ale i vlákninu, která pomáhá správné funkci střev.

    Polévka žampionový krém
    Polévky | Houby

    Polévka žampionový krém

    Můžete sdílet na:

    Krásně hustá, voňavá polévka má nezaměnitelnou chuť i vůni. Je-li zahuštěná Hraškou obsahuje i spoustu minerálií a vlákniny.

    Polévka kapustový krém
    Polévky

    Polévka kapustový krém

    Můžete sdílet na:

    Polévky vždy patřily na náš stůl. A mezi takové patří i kapustový krém zahuštěný Hraškou. Hraška je v kuchyni opravdový pomocník přináší s sebou hodně živin a bílkovin, ale navíc je bezlepková.

    Fazolky na smetaně
    Omáčky a šťávy

    Fazolky na smetaně

    Můžete sdílet na:

    Fazolky na smetaně, to je jídlo našich babiček, ale zahuštěné Hraškou jsou výtečné. Omáčka je jemná, smetanově krémová a sytá. Nikoho nenapadne v ní hledat hrách.

    Koprová omáčka
    Omáčky a šťávy

    Koprová omáčka

    Můžete sdílet na:

    Koprová omáčka je poklad české kuchyně. Krémová lahodná omáčka vonící koprem. Pokud ji zahustíme Hraškou získáme navíc spoustu výživných látek, které hrách obsahuje.

    Nivová omáčka
    Omáčky a šťávy

    Nivová omáčka

    Můžete sdílet na:

    Nivová omáčka s Hraškou vás ohromí svou chutí. Je jednoduchá na přípravu a přinese do vašeho jídelníčku tolik potřebné luštěniny, v podobě, kterou by nikdo neočekával.

    Špenát zahuštěný Hraškou
    Zeleninová jídla

    Špenát zahuštěný Hraškou

    Můžete sdílet na:

    To je skvělý recept. Hraškový bešamel krémově obalí těstoviny, dodá jídlu na jemnosti a příjemně zasytí. My jsme použili čerstvý špenát. Výborný je ale i mražený.

    Segedín s kousky tofu
    Guláše

    Segedín s kousky tofu

    Můžete sdílet na:

    Segedínský guláš zahuštěný Hraškou je samá chuť. Sytý plný minerálií a vlákniny, kterou by v něm nikdo nečekal. Namísto masa použijeme kousky opečeného tofu a jako přílohu dvoubarevný knedlík.

    Cizrna na paprice
    Luštěninová jídla

    Cizrna na paprice

    Můžete sdílet na:

    Dobrý tip jak vařit luštěninová jídla je využít klasické české recepty, kde maso nahradíme luštěninou a omáčky a šťávy zahustíme Hraškou. Vyzkoušejte, jak dobrá je tato rada.