Filosofie jídla
Příprava a filosofie jídla dle ročního období
Články Zdraví
Jak řešit přílišnou hubenost či nadváhu u vegetariánských dětí a co školní stravování?
Nejen stravou k ideální váze.
Články Vánoce
Jak na vánoční cukroví bez vajec
Pečení s Hraškou je jednoduché. Prostě Hrašku jen přidáme do těsta. Navíc zvýšíme výživové hodnoty vašich moučníků.
Články Zdraví
Jak je to s živinami, vitamíny a minerály u vegetariánských dětí?
Vyvážená strava pro děti.
Články Zdraví
Vegetariánské dítě a kolektiv? A co zdravé pamlsky?
Rady pro rodiče vegetariánských dětí.
Články Rady
Co je Cerie?
Cerie je směs na přípravu chutného rostlinného masa. Vše o Cerii najdete v tomto článku.
Články Zdraví
Směry vegetariánství podobné a historie vegetariánství
Co je a co není vegetariánství? A jak vzniklo?
Články Mahá koření
Nápoje zlepšující trávení
Tradiční i netradiční štědrovečerní dobroty. Tentokrát zdravě.
Články Zdraví
Nedoceněné luštěniny v našem životě
Luštěniny podporují nejen naše zdraví, ale zdraví našich polí. Dejme do jídla chuť i zdraví.
Články Mahá koření
Mahá koření a imunita
Nejvíce imunitu podporuje domácí strava a vřelé rodinné vztahy.
Články Zelenina
Křen v našem jídelníčku
Objevte tradiční zdravou potravinu.
Kdysi velmi oblíbený křen se pomalu vytrácí z našeho jídelníčku, a to je velká škoda. Takto roste křen
Články Vánoce
Jak obarvit citronovou polevu na zdobení perníčků bez použití chemických barviv
Krásně barevné vánoční cukroví bez chemie.
Články Vánoce
Štědrovečerní dobroty s Hraškou
Tradiční i netradiční štědrovečerní dobroty s Hraškou jsou výtečné. Spojí se lahodná chuť a vysoká nutriční hodnota našeho jídla. Takž
Články Postní
Strava v čase předvelikonočním
Postní doba. Co se dříve jedlo v postním období a proč je dobré udělat v tuto dobu změny ve svém jídelníčku.
Články Zdraví
Sestavování jídelníčku
Na co si dát především pozor při sestavování jídelníčku pozor. Doporučení i pro vegetariány a vegany.
Články Hraška Odpovědi na otázky
Strava dětí a Hraška
Stále opakovanou pravdou je, že kvalitní strava malých dětí je pro jejich budoucí zdraví velmi důležitá.
Články Rady
Hraška jako náhrada vajíček – kde všude můžeme můžeme použít Hrašku namísto vajíček.
Místo trojobalu, na zapékání i do těsta
Články Pokrmy
Slané pomazánky a dresingy z hraškového másla.
Pomazánky připravené z hraškového základu jsou velmi chutné, hlavně když je důkladně vyšleháme.
Články Zdraví
Jídla z hrachu, čočky, fazolí, krup, pohanky a jáhel
Dříve se jídla vařila ze surovin, které byly po ruce, hlavně z čočky, hrachu, fazolí, krup či pohanky a jáhel. Dnes se to znovu učí
Články Postní
Velikonoční týden
Co se jedlo každý den o Velikonočním týdnu. Kde se vzal velikonoční zajíček?
Články Postní
Pravidla pro očistnou kůru
Jaká zvolit pravidla pro jarní očistu? Kvalita tekutin, kvalita surovin, pravý a falešný hlad.
Články Pokrmy
Jídla z krup, pohanky a jáhel
Zapomenutá jídla z krup, pohanky a jáhel se pomalu začínají objevovat v našem jídelníčku.
Články Pokrmy
Zapékání – gratinovaní
Co všechno lze zapékat? Co je bešamel? Bešamel z hrachu? Je to vůbec možné?